ELS DIES 27 i 28 DE NOVEMBRE

El Banc dels Aliments necessita 5.000 voluntaris

El Gran Recapte aspira a recollir 5.000 tones en 2.500 punts de Catalunya

Potser vols, però no saps com és el vídeo promocional del Gran recapte d’aliments d’aquest any.  / SOM ACME / YOUTUBE

El 2009, veient les seves prestatgeries buides, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, engrescats pel de Barcelona, van decidir unir-se per portar a terme una campanya extraordinària de recollida que pal·liés la situació de les entitats socials, desbordades per l'augment de la petició d'ajuda per part de milers de famílies.

Llavors aspiraven a recollir 200 tones, que van acabar sent-ne 220. Han passat sis anys i la situació social no ha millorat. De fet, aquesta gran campanya de finals d'any no ha deixat de portar-se a terme. I cada vegada es fa més gran. Aquest dijous. la directora del Gran RecapteSabina Hindeisen, ha presentat la iniciativa que es durà a terme a tot Catalunya els dies 27 i 28 de novembre i ha demanat voluntaris. Ja hi ha la considerable xifra de 20.000 inscrits, però en falten 5.000 per completar l'operatiu previst.

MÉS DE 250.000 CATALANS

La recollida massiva d'aliments (aquesta vegada aspiren a 5.000 tones, davant de les 4.600 de l'any passat ) beneficiarà 260.000 catalans sense recursos. Hi haurà 600 punts més de recollida, o sigui, un total de 2.500, situats en mercats i supermercats de tot el territori.

Els principals aliments que fan falta són oli, llet i conserves de llegums cuits, així com conserves de carns i de peix, productes amb data de caducitat llarga i que no suposen un despesa energètica alta, com els que necessiten cocció, com són els llegums secs.

El tret de sortida de la campanya tindrà lloc al mercat del Ninot, a l'Eixample de Barcelona, el divendres 27 a les 9.00 hores, una dinamització en què també participarà el grup musical infantil Macedònia, que promou una alimentació saludable.

Els voluntaris que desitgin col·laborar poden inscriure's a través de la web de la iniciativa.