Dóna a llum la nena paraguaiana d'11 anys violada pel seu padrastre

La nena va anar amb la seva mare a un hospital amb dolors estomacals quan va confessar que havien abusat d'ella

Dóna a llum la nena paraguaiana que es va quedar embarassada després de ser violada pel seu padrastre / ATLAS

La nena d'11 anys que es va quedar embarassada al ser violada per la parella de la seva mareembarassada  ha donat a llum aquest dijous, i ha tornat a la primera plana de la premsa paraguaiana un cas que ha reobert el debat sobre les agressions sexuals a menors al país sud-americà.

'Mainumby', el nom fictici que les autoritats paraguaianes han donat a la jove mare, ha donat a llum a una nena de 3 quilos i 50 grams a l'Hospital Reina Sofía que gestiona la Creu Roja a Asunción, segons ha informat el director de l'oenagé a la capital, Mario Villalba.

La nena s'ha sotmès a una cesària "que ha anat com qualsevol altra, però amb la diferència de l'edat", ha dit Villalba a una ràdio local. Tant la mare com el nadó estan bé i s'espera que, si segueix aquesta evolució, rebin l'alta d'aquí tres dies.

Les dues menors quedaran sota la tutela de la mare de 'Mainumby', que està en llibertat condicional a l'espera que la justícia paraguaiana determini la seva responsabilitat en les presumptes agressions sexuals a la seva filla.

El cas va sortir a la llum el 21 d'abril, quan la nena -llavors de 10 anys- va anar amb la seva mare a un hospital d'Asunción amb dolors estomacals. Els metges van descobrir que estava embarassada i la nena va confessar que havia sigut violada pel seu padrastre.

L'home, de 42 anys, va ser detingut immediatament i des d'aleshores està tancat a la Penitenciaria de Tacumbú, encara que ell sosté que és innocent. La mare també va ser arrestada per, suposadament, encobrir els fets.

'Mainumby' va tornar a posar en primera plana el debat sobre les nombroses agressions sexuals a menors al Paraguai -i en general a l'Amèrica Llatina-, així com sobre la resposta que les autoritats han donat, que en la majoria dels casos és prohibir l'avortament.

En aquest cas, tant la nena com la seva mare i diverses oenagés i relators de les Nacions Unides especialitzats en assumptes sobre dona van reclamar la interrupció de l'embaràs, però l'Estat paraguaià s'hi va negar emparant-se en la llei.

La llei sobre l'avortament al Paraguai només autoritza la interrupció de l'embaràs quan la vida de la gestant corre un greu perill i no contempla excepcions en casos de violació o quan el fetus sigui inviable.

Temes:

Paraguai