DESENLLAÇ FATAL

Trobats els cossos de les dues desaparegudes a Conca

La pista de les noies, de 26 i 24 anys, s'havia perdut dijous

L'exnòvio d'una d'elles i sospitós seguia ahir a la nit en parador desconegut

Familiars de les víctimes, durant la concentració feta ahir a Conca. / EFE / SANTIAGO TORRALBA

Un home va trobar ahir dos cossos de bocaterrosa al naixement del riu Huécar, en una riba, i en va donar avís a la Policia Nacional, que es va desplaçar al lloc i va constatar que es tracta dels cadàvers de les dues noies desaparegudes a Conca el dia 6 d'agost, Laura del Hoyo Chamón, de 26 anys, i Marina Okarynska, de 24.

El riu Huécar neix a uns tres quilòmetres de la localitat de Palomera, on la policia va registrar ahir una casa propietat de la família del jove Sergio Morate, exparella de la Marina i que es troba en parador desconegut també des del dia 6.

El rastre de les dues dones es va perdre dijous de la setmana passada a la tarda, quan tenien planejat anar a casa de l'home per recollir alguns efectes personals de la seva exnòvia. Sempre va semblar clar que es van arribar a desplaçar fins al domicili de Morate, perquè als voltants es va trobar aparcat el cotxe de Del Hoyo. A l'interior del vehicle hi havia el telèfon mòbil de la noia i la medicació que prenia diàriament a causa d'una afecció cardíaca. Aquests dos fets van apuntar en la direcció que la dona no va deixar el cotxe abandonat de manera voluntària sinó que ja no hi va poder tornar després d'haver aparcat per anar amb la seva amiga al pis de Morate.

Una altra pista que indicava que Del Hoyo no va desaparèixer per voluntat pròpia era que va deixar el gos a casa, cosa que segons la seva família no hauria fet mai si ho hagués pogut evitar.

Dijous mateix a la nit els familiars de totes dues van presentar una denúncia per desaparició, i divendres ho va fer la família de Morate.

Al llarg del dia d'ahir, la policia havia registrat una finca de Chillarón en la qual la família del noi té magatzems relacionats amb la venda de mobles antics, com també l'anteriorment esmentada propietat al municipi de Palomera, que és molt a prop del lloc on van ser trobats els cadàvers.

SOLIDARITAT / Conca ha estat commocionada des de la desaparició de les dues noies. Ahir, sense anar més lluny, unes 4.500 persones van atapeir la plaça d'Espanya de la ciutat en una concentració convocada per les famílies, que van agrair la solidaritat dels habitants de la localitat i van demanar ajuda en la recerca.

Dues grans pancartes van acompanyar la concentració, en les quals es podia llegir: «Marina, Laura, estem amb vosaltres», i «Tot Conca, amb vosaltres. Us trobarem».

Sobre Morante, que ahir a la nit encara continuava desaparegut, recauen les sospites de l'autoria del crim, semblen indicar les indagacions policials. Si es confirma la hipòtesi, podria ser un nou assassinat masclista.