ROBERT OLIVER CALVO. DESIGUAL

"La confirmació de la maldat al món"

Maribel Calvo es mou poc de la recepció de l'hotel Rey Don Jaime de Castelldefels, des d'on espera notícies. Ahir a la tarda va conèixer per la seva nora que el seu fill Robert Oliver Calvo, de 36 anys, casat i amb dos fills, no va morir dimarts en un accident aeri, sinó que va ser assassinat per un copilot que va arrossegar fins a la mort 149 persones amb moltes ganes de viure. «Aquesta és la prova que el món està molt malament», lamenta.

El fill, nascut a Barcelona i amb nacionalitat nord-americana, va estudiar arquitectura a la Universitat Politècnica de Catalunya. Treballava per a la marca Desigual, on era responsable de nous projectes per a Alemanya, Àustria i Suïssa. Dimarts va pujar al maleït avió amb la seva companya Laura Altimira Barri, una noia de 31 anys, arquitecta com ell, i del mateix departament de l'empresa de moda. Tots dos volaven a Düsseldorf a buscar emplaçaments per obrir noves botigues de la marca de roba.

Robert va telefonar a la seva dona quan ja era assegut a l'avió. Li va explicar que sortien amb mitja hora de retard. I en el moment en què el sobrecàrrec va demanar que s'apaguessin els telèfons mòbils per iniciar les maniobres d'enlairament, Robert va enviar un últim whatsap a la seva dona explicant-li que estava «molt refredat». Ni els seus pares ni la seva dona han volgut volar als Alps. «No ens ajuda gens».