Fernández Díaz diu que els guàrdies imputats per la tragèdia d'El Tarajal "són innocents"

El ministre de l'Interior demana "agilitat" a la jutge

Rescat del cos d’una de les víctimes del Tarajal, després de la tragèdia. / ARXIU / EFE

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha defensat aquest dijous l'actuació dels 16 guàrdies civils imputats per la seva presumpta implicació en els fets que van tenir lloc fa un any a El Tarajal 16 guàrdies civils (Ceuta), en què van morir 15 immigrants que intentaven arribar nedant al territori espanyol. Fernández Díaz ha manifestat la seva confiança que els agents són innocents i ha demanat celeritat a la jutge ceutina que instrueix el cas.

"El Govern i jo com a ministre de l'Interior estem convençuts, fora que es demostri el contrari, que els guàrdies civils són innocents del que se'ls imputa. Van actuar correctament", ha afirmat. Segons ha dit, "tots els ciutadans tenen presumpció d'innocència, és una de les conquistes democràtiques i, per descomptat, els guàrdies civils també".

Fernández Díaz ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés abans de defensar el projecte de llei de personal de la policia, i ha volgut deixar clar el seu respecte per la decisió de la jutge d'instrucció número 6 de Ceuta de citar els agents que van ser el 6 de febrer de l'any passat a El Tarajal.

El ministre ha defensat els agents perquè, entre altres coses, la presumpció d'innocència està plasmada a la Constitució.

Respecte, agilitat i absolut suport del Govern des del convenciment que els agents "van actuar correctament", ha resumit.

Els successos que s'investiguen van començar el 6 de febrer del 2014 a primera hora del matí, quan un grup nombrós d'immigrants subsaharians intentaven arribar nedant a la costa de Ceuta.

La jutge vol saber si les actuacions dels guàrdies civils a l'intentar frenar l'arribada dels immigrants al territori espanyol i l'ús de material dissuasori van poder influir d'alguna manera en la mort dels immigrants. Deu dels cadàvers van ser recuperats al Marroc i cinc en aigües espanyoles.