Espanya, un dels països amb la taxa de divorcis més alta

Un mapa assenyala les zones del món amb els diferents índexs de ruptures matrimonials, on destaquen els estats europeus

Mapa gràfic que mostra el percentatge de divorci dels diferents països a nivell mundial. / BUSINESS INSIDER

"Sí, vull". Després d'aquestes dues paraules, moltes parelles inicien una nova vida. Un matrimoni que, en moltes ocasions, no funciona tan bé com s'esperava i que sol acabar en divorci. Aprofitant la funcionalitat del periodisme de dades, el portal Business insider ha elaborat un mapa gràfic on es mostren les taxes de divorci dels diferents països, en què Espanya se situa com un dels primers de la llista, en el cinquè lloc, amb un 61% de ruptures de parella.

A Europa, més fracàs matrimonial

Tot i que les dades espanyoles són alarmants, no són les més altes. Bèlgica lidera la llista, amb un 71% de divorcis, seguit de PortugalHongria i la República Txeca, tots ells per sobre del 65%. S'observa, per tant, una tendència a l'alça de les ruptures matrimonials a Europa, on 9 dels 10 primers països de la llista pertanyen al vell continent. Els Estats Units i Rússia s'aproximen a aquesta tendència, amb un percentatge de separacions superior al 50%.

A l'altre costat de la balança hi ha països centre i sud-americans, on el factor religiós es converteix en un motiu de pes a l'hora de mantenir estables els matrimonis. La llista la tanca Xile, un país altament catòlic, on la xifra es col·loca en un 3%.

S'ha de destacar que les dades són de diferents anys, obtingudes entre el 2001 i el 2013. Malgrat la varietat de dades que ofereix el mapa, la informació resulta incompleta per l'absència de la majoria de països africans i alguns sud-americans i asiàtics, com l'Argentinal'Índia o el Pakistan