Una dona dóna a llum en una gasolinera de Caldes de Montbui

Dos mossos de servei van assistir la partera abans que arribés l'ambulància

Dos agents dels Mossos d'Esquadra que es trobaven de servei van assistir dimecres a la nit una dona que va donar a llum quan es trobava amb la seva parella en una gasolinera de Caldes de Montbui (Vallès Oriental).

Segons la Policia de la Generalitat, el dia 27 cap a les 21 hores, un treballador de la gasolinera va trucar al número d'emergències 112 i va explicar que una dona havia trencat aigües a l'interior del seu vehicle.

Dos agents que es trobaven fent tasques de seguretat ciutadana als voltants de la gasolinera s'hi van acostar i van comprovar que la dona, asseguda en la part posterior del vehicle, estava a punt de donar a llum.

La dona i la seva parella, tots dos de nacionalitat gambiana, estaven molt nerviosos i angoixats per la situació. Abans que els serveis mèdics haguessin arribat, el cap del nadó va començar a aparèixer, i per això els agents es van posar al costat de la mare per a auxiliar-la en el part i li van anar explicant el que havia de fer en relació amb la respiració i les contraccions.

Uns minuts més tard va arribar una ambulància, però abans que hi hagués temps de baixar el material necessari per al part, la dona va donar a llum acompanyada pels agents i un dels tècnics de l'ambulància. El part va tenir lloc dins del vehicle dels pares, i al néixer la criatura va ser abrigada i posada sobre la mare, encara que sense tallar el cordó umbilical, ja que no hi havia present cap metge i els assistents no volien córrer riscos.

Els mateixos policies van conduir el vehicle particular fins al Centre d'Assistència Primària de Caldes de Montbui acompanyats per un dels tècnics de l'ambulància. A l'arribar al centre sanitari, un dels metges de guàrdia va assistir la mare i el nadó i va tallar el cordó umbilical. Posteriorment, tots dos van ser traslladats a un centre hospitalari que va certificar que tant la mare com el nadó es trobaven en perfecte estat de salut.