Dos detinguts a Ripollet per esclavitzar els treballadors d'un taller

Les dues víctimes vivien en un estat de terror i rebien contínues amenaces i pallisses per no sortir del local

Imatges del taller de Ripollet en què treballaven dos homes en semiesclavitud / periodico

Els Mossos d'Esquadra han detingut a un home i una dona responsables d'un taller de Ripollet (Vallès Occidental) per retenir i obligar dos homes a treballar en condicions inhumanes i en contra de la seva voluntat.

Segons han informat  els Mossos, les víctimes vivien en un estat permanent de terror i rebien contínues amenaces i pallisses perquè no sortissin del local, ja que els impedien qualsevol contacte amb l'exterior.

La investigació es va iniciar a partir de la denúncia que la dona d'un dels treballadors va interposar a Romania, país d'origen dels treballadors i els detinguts. Els agents es van dirigir al taller i van contactar amb els responsables del local, que van manifestar que, efectivament, els dos homes estaven treballant allà com a mecànics. 

Al mateix taller, els agents van contactar amb les víctimes i van aconseguir la seva documentació a través del responsable del local. Com que les víctimes no dominaven el castellà, van declarar a les dependències policials amb la presència d'un intèrpret per aclarir els fets.

Falta d'higiene

Segons els seus testimonis, tots dos van venir a Espanya a treballar atrets per una oferta de treball enganyosa i, una vegada al taller, no els van fer contracte laboral ni cotitzaven a la Seguretat Social i treballaven de dilluns a diumenge, amb jornades que superaven les 12 hores en la majoria dels casos.

Les víctimes eren obligades a viure al mateix taller, sense poder sortir, i les seves condicions de vida i higiene eren deplorables, amb brutícia per tot arreu i cablejat elèctric penjat per les parets sense mesures de seguretat. Amb aquesta informació, els agents van registrar el local i van constatar les condicions assenyalades per les víctimes, a més de localitzar una arma de foc.

A l'entrada hi van participar també efectius de la Inspecció de Treball, que van detectar nombroses irregularitats, i es va detenir el titular del taller i la seva dona.

Trencament de costelles

Els Mossos va poder saber que el detingut havia arribat a humiliar un dels treballadors fent que es posés de genolls amb els braços oberts i colpejant-lo reiteradament per haver utilitzat més pintura de la necessària o per acabar tard una feina.

Aquesta agressió li va ocasionar el trencament d'algunes costelles, i quan els treballadors deien que volien marxar, se'ls amenaçava de mort a ells i a les seves famílies.

Als detinguts se'ls imputen els delictes de coaccions, amenaces, lesions, detenció il·legal i tinença il·lícita d'armes i contra els drets dels treballadors i s'ha decretat el seu ingrés a la presó després d'haver passat a disposició judicial.

Temes:

Ripollet