INFRAESTRUCTURES

La ministra de Foment inaugura amb tres anys de retard el primer tram de la A-27 a Tarragona

El traçat de vuit quilòmetres forma part de l'eix que va cap a Montblanc i que consta de tres projectes més que estan pràcticament paralitzats

Ana Pastor també posa en marxa l'enllaç de l'AP-7 amb la A-2 a Fornells de la Selva

La ministra de Foment, Ana Pastor, en un peatge de Fornells que connecta la A-2 amb l’AP-7. / EFE

Laministra de Foment,Ana Pastor, ha inaugurat aquest dimarts a la tarda elprimer tram de l'autovia A-27, un eix que ha de connectarTarragona amb les comarques de l'interior cap aMontblanc iLleida. L'obra, amb un traçat de 7,8 quilòmetres, ha costat gairebé 60 milions d'euros i s'ha executat en un termini de més de sis anys, el doble del que estava previst.

El tram que es posa avui en servei passa entre Tarragona iel Morell i fa més de 20 anys que era reivindicat per les cambres de comerç i els ajuntaments del territori. Dirigents polítics i empresarials consideren que és una gran fita, però alhora lamenten que la resta de l'eix, amb un recorregut total de 29 quilòmetres, estigui pràcticament paralitzat. 

Aquest tram d'autovia és unaalternativa a la carretera N-240, per la qual circulen 32.000 vehicles diàriament. Permet alleujar el transport de mercaderies, els costos econòmics i la seguretat, ja que connecta dos dels polígons industrials més importants de la zona i el port de Tarragona.

Circumval·lació de Girona

La titular de Foment també ha posat en marxa aquest migdia l'enllaç entre l'AP-7 i la N-2 al terme municipal deFornells de la Selva. Aquest accés a l'autopista forma part del nou anell viari de circumval·lació de Girona que es culminarà amb la inauguració de l'enllaç deVilademuls, al nord de Girona, que està previst acabar a finals d'any o a principis del 2014. Quan estigui acabat aquest últim accés, es podrà circular per l'AP-7 de forma gratuïta entre Vilademuls i Fornells de la Selva, un trajecte d'uns 30 quilòmetres de recorregut.