Centenars de persones acomiaden a Huelva la nena assassinada a Almeria

El rector del poble destaca a l'homilia que aquest succés mostra que "l'ésser humà és capaç del millor i del pitjor"

Familiars de la petita Miriam porten el fèretre amb les seves restes durant l’enterrament celebrat avui a la localitat de Huelva de La Palma del Condado, Huelva. / Julián Pérez (EFE)

Centenars de persones han anat aquest dissabte al matí a la parròquia de San Juan Bautista a La Palma del Condado (Huelva) per dir l'últim adéu a Miriam, lanena de 16 mesos segrestada a Almeria i que va morir suposadament a mans del company sentimental de la seva mare, Gema Cuerda, natural d'aquesta localitat de Huelva.

Les restes de la nena han estat traslladades aquest dissabte al matí en un petit taüt blanc des del tanatori de Bollullos, on van arribar la matinada passada des d'Almeria, fins a la parròquia municipal, on esperaven "centenars" de persones i veïns del municipi, segons han indicat a Europa Press fonts municipals.

Fins a set sacerdots han estat presents en la missa oficiada pel rector del poble, Francisco Jesús Martín, que ha pronunciat una "sentida" homilia en una església plena de gom a gom. Així, el capellà ha fet una condemna manifesta del tràgic succés que ha acabat amb la vida d'aquesta petita i que, segons ha expressat, és una mostra que "l'ésser humà és capaç del millor i del pitjor en aquesta vida".

Un altre dels sacerdots ha transmès a la família el condol del bisbe de Huelva, José Vilaplana, i ha excusat la seva absència en aquest funeral, que, segons ha indicat, li hauria agradat oficiar però no ha pogut al trobar-se fora de la Diòcesi.

Autoritats al funeral

Entre les persones presents a l'església hi havia l'alcalde de la localitat, Juan Carlos Lagares (PP), al capdavant de la totalitat de l'equip de govern i al costat d'una gran part de la corporació municipal, així com Rafael Montes (PSOE), regidor de la localitat almerienca de Fiñana, on residia la mare de la menor assassinada.

Després d'una missa d'aproximadament una hora de durada, els familiars de la nena, entre ells la seva pròpia mare, la seva tia i la seva àvia, nascudes a La Palma, han rebut el condol de tots els presents i han pujat al cotxe sense fer declaracions.

Posteriorment, les restes de la nena han estat enterrades al cementiri de Nuestra Señora de la Soledad, a La Palma del Condado. El municipi es troba aquest dissabte en el segon dia de dol oficial per la mort de la nena, decretat aquest divendres per la corporació municipal, que va decidir així mateix posposar el ple previst per a aquesta jornada.

Tant l'Ajuntament de La Palma com la Diputació de Huelva han col·laborat perquè aquest enterrament es pogués fer a la localitat natal de la mare de la víctima. Així, els tràmits del trasllat del cos han estat sufragats per la Diputació d'Almeria, titular de la casa d'acollida on s'han allotjat mare i àvia, mentre que de la celebració del funeral s'ha fet càrrec el consistori de La Palma.