Wert assegura que no hi ha cap element a la Lomce que menysvalori el català

El ministre confirma que la llengua i literatura catalanes s'inclouran en l'avaluació final d'ESO i Batxillerat

José Ignacio Wert nega que la reforma educativa ataqui el català. / periodico

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha afirmat aquest dimarts que no hi ha cap element en l'avantprojecte de llei orgànica de la millora de la qualitat educativa (LOMCE) que menysvalori la importància curricular del català.

El dirigent ha confirmat la celebració d'una nova reunió de sectorial el 19 de desembre vist el debat generat i l'interès suscitat per millorar l'assumpte, però ha negat que s'hagi produït cap defecte de forma en la convocatòria d'aquest dimarts. Els representants autonòmics han plantejat un "defecte de forma" en la convocatòria perquè no es complia el termini mínim de deu dies entre la remissió de la documentació ministerial a les comunitats i la convocatòria de la conferència sectorial.

Una de les novetats en la proposta alternativa presentada pel ministre s'inclou que el català i les altres llengües cooficials de l'Estat hauran de ser avaluables en totes les revàlides i proves realitzades en la conclusió de les diferents etapes educatives, així com que la seva avaluació correspondrà a les comunitats autònomes corresponents.

Les sentències del Suprem i el Constitucional

No obstant, per Rigau, la proposta segueix sent "completament insuficient". "Retiren això però mantenen el dret a escollir la llengua vehicular, cosa que genera en el futur dues xarxes lingüístiques escolars, i nosaltres no volem separar mai els alumnes per qüestió de llengua", ha denunciat la consellera, que ha apostat perquè els catalans "dominin les dues llengües" i "coneguin bé les llengües estrangeres".

Wert ha negat que s'estigui posant en entredit la immersió lingüística del català i ha afirmat que les acusacions d'atac a l'escola catalana són "rotundament falses".

"No es disminueix gens ni mica l'ús del català, com estableixen les sentències del Tribunal Constitucional i el Tribunal Suprem, ni s'entra en cap element de minusvaloració. S'estableix paritat amb la llengua castellana", en opinió del ministre.

Temes:

LOMCE