PROTESTA PER LA "PRIVATITZACIÓ" DE LITORAL

Ecologistes aborden l'Hotel Vela de Barcelona per criticar l'urbanisme "brutal"

Els activistes han desplegat des d'un balcó un pancarta de 25 metres amb la frase 'Salvem la costa'

Voluntaris d'Ecologistes en Acció han abordat avui el balcó de la suite principal de l'Hotel Vela de Barcelona per denunciar l'urbanisme "brutal" i el procés de "degradació" associat que pateix el litoral de la província.

Els ecologistes han accedit a l'esplanada del recinte després de desembarcar des del seu veler Deessa Maat i han ascendit per les escales d'emergència de l'establiment hoteler, de cinc estrelles, per accedir a un balcó, des d'on han desplegat una pancarta d'uns 25 metres amb la inscripció Salvem la costa.

Costa en mans d'"elits"

L'acció pretenia criticar la privatització de la costa, en mans d'unes "elits socials", així com la inversió en l'últim decenni d'uns 50 milions d'euros per part del Ministeri de Medi Ambient a la costa de Barcelona per al "manteniment artificial" de les platges.

Els ecologistes han criticat que les infraestructures han alterat "irremeiablement" la dinàmica costanera i han afectat la vida al mar i els fluxos de sediments que mantenien les platges amb les seves aportacions, mitjançant construccions com el Frum, el Port Olímpic i el Zoo de Barcelona, entre altres.

A més, s'han queixat de la "privatització del litoral" per posar-lo en mans d'un "entorn elitista" que exclou la majoria de la població, com ho demostra, segons ells, el preu de la suite del W Barcelona abordada aquest dimecres,