DO COSTERS DEL SEGRE

Jaume Pijuan: «La qualitat és la clau per obrir-nos camí»

Jaume Pijuan.

Jaume Pijuan (Seró, Noguera, 1952) i els seus germans van plantar vinyes el 1999 per vendre el raïm, però els baixos preus els van empènyer a elaborar també el vi. Va néixer així Vinya L'Hereu (Costers del Segre), amb una producció de 60.000 ampolles l'any de dos negres molt seductors: Petit Grealó (8 euros) i Flor de Grealó (15 euros).

-¿Com es presenta la verema?

-Una mica endarrerida, així que preveiem començar d'aquí dues o tres setmanes amb el merlot. Sembla que l'any serà molt bo, sense arribar al nivell d'excepcional.

-¿Com afronta la crisi un productor petit en un mercat tan disputat com el del vi?

-Portem el celler entre tres germans, i l'única manera de tirar endavant és treballar nosaltres molt per reduir costos de personal i altres despeses. No és fàcil, però ens en sortim bé.

-¿Costa arribar al públic entre gegants com Torres i Raimat?

-Doncs sí. Som petits i no tenim pressupost per a publicitat, així que la qualitat del producte és la clau per obrir-nos camí. Una vegada arribem al consumidor, el boca a boca fa la resta.

-¿Quins canals utilitzen més?

-Els distribuïdors són necessaris, però ens agrada més la venda directa. El contacte productor-client dóna moltes satisfaccions.

Temes:

Vi