entrevista amb Pere Massana, xEF DEL RESTAURANT MASSANA DE GIRONA

Pere Massana: "¿Per què només sabem imaginar la verdura bullida?"

El xef Pere Massana.

El xef Pere Massana.

CADA SETMANA UN CUINER DE 'LA COCINA DE CASA CON EL TOQUE DE LOS GRANDES CHEFS' PRESENTA ELS SEUS TRUCS

--¿Algun producte predilecte?

--Ens agrada molt, quan arriben els mesos de setembre i gener, els bolets i la caça.

--I si s'hagués de quedar amb una verdura...

--Potser em quedaria amb la carxofa. ¡Dóna per a molt!

--¿Què és el més ràpid que podem fer amb una carxofa?

--Si tenim brases, fer-la a la brasa, amb un bon oli d'oliva.

--¿I una verdura més primaveral?

--En aquest temps són ideals els pèsols. A nosaltres ens els porten al restaurant especialment d'una finca de Sant Andreu de Llavaneres.

--La verdura no és avorrida per...

--El problema és que només ens sabem imaginar la verdura bullida, però existeixen mil formes de preparar-la. La clau està a buscar maneres simpàtiques de presentar-la.

--Simpàtiques com...

--Com presentar-les en combinacions acolorides, cuites a la brasa...

--¿Recórrer a la verdura congelada té perdó?

--Jo no ho faig mai, perquè no en tinc la necessitat. Parteixo de la base que les verdures s'han de consumir per temporades, i les que siguin pròpies de la teva zona. Però cadascú a casa seva...

--¿Com és la cuina vegetariana?

--La cuina vegetariana és molt saludable, sempre que les persones que vulguin portar aquest tipus de dieta busquin combinacions de verdures que aportin tot el que és necessari per al cos.

--¿Què té la cuina de Girona que no tingui cap altra?

--Girona té el producte. Té l'hort, té el mar, la muntanya... És un lloc idoni per albergar bons restaurants i bona cuina. ¡Ho tenim tot a mitja horeta!

--¿Quin és el seu xef de referència?

--M'agrada molt la cuina d'Hilario Arbelaitz. Cuina de producte i ben feta.

--¿Quina recepta aporta el xef del Massana al llibre Verduras

--Una recepta bastant clàssica. Un manat d'espàrrecs a la graella, amb les seves olors i sabors, embolicats amb cansalada fumada acompanyada amb salsa romesco. Una recepta fàcil i gustosa que pot fer qualsevol.

--¿Qualsevol? ¿Quina és la primera tècnica que hauria d'aprendre un analfabet culinari?

--L'elemental, si es fa bé, són les coccions amb brases.