CADA SETMANA UN CUINER DE 'LA COCINA DE CASA CON EL TOQUE DE LOS GRANDES CHEFS' PRESENTA ELS SEUS TRUCS
--¿Algun producte predilecte?
--Ens agrada molt, quan arriben els mesos de setembre i gener, els bolets i la caça.
--I si s'hagués de quedar amb una verdura...
--Potser em quedaria amb la carxofa. ¡Dóna per a molt!
--¿Què és el més ràpid que podem fer amb una carxofa?
--Si tenim brases, fer-la a la brasa, amb un bon oli d'oliva.
--¿I una verdura més primaveral?
--En aquest temps són ideals els pèsols. A nosaltres ens els porten al restaurant especialment d'una finca de Sant Andreu de Llavaneres.
--La verdura no és avorrida per...
--El problema és que només ens sabem imaginar la verdura bullida, però existeixen mil formes de preparar-la. La clau està a buscar maneres simpàtiques de presentar-la.
--Simpàtiques com...
--Com presentar-les en combinacions acolorides, cuites a la brasa...
--¿Recórrer a la verdura congelada té perdó?
--Jo no ho faig mai, perquè no en tinc la necessitat. Parteixo de la base que les verdures s'han de consumir per temporades, i les que siguin pròpies de la teva zona. Però cadascú a casa seva...
--¿Com és la cuina vegetariana?
--La cuina vegetariana és molt saludable, sempre que les persones que vulguin portar aquest tipus de dieta busquin combinacions de verdures que aportin tot el que és necessari per al cos.
--¿Què té la cuina de Girona que no tingui cap altra?
--Girona té el producte. Té l'hort, té el mar, la muntanya... És un lloc idoni per albergar bons restaurants i bona cuina. ¡Ho tenim tot a mitja horeta!
--¿Quin és el seu xef de referència?
--M'agrada molt la cuina d'Hilario Arbelaitz. Cuina de producte i ben feta.
--¿Quina recepta aporta el xef del Massana al llibre Verduras
--Una recepta bastant clàssica. Un manat d'espàrrecs a la graella, amb les seves olors i sabors, embolicats amb cansalada fumada acompanyada amb salsa romesco. Una recepta fàcil i gustosa que pot fer qualsevol.
--¿Qualsevol? ¿Quina és la primera tècnica que hauria d'aprendre un analfabet culinari?
--L'elemental, si es fa bé, són les coccions amb brases.