AGRESSIÓ D'UN NEONAZI

Condemnat a 15 mesos un jove de Valladolid que va gravar una esvàstica al braç a una menor

La sentència li prohibeix acostar-se a la noia durant tres anys i l'obliga a indemnitzar-la amb 2.300 euros

El jove J.M.C.M., de 19 anys, ha estat condemnat a Valladolid a 15 mesos i 1 dia de presó per gravar una creu gammada al braç a una menor amb un objecte tallant, segons fonts judicials.

J.M.C.M. va ser detingut el 27 de gener del 2006 per la policia i va ingressar a la presó de Villanubla (Valladolid) l'endemà després de ser posat a disposició judicial. El noi era sospitós de ser un dels autors dels tatuatges de creus gammades realitzats a tres adolescents al barri de Parquesol, al sud-oest de la ciutat.

La sentència, firmada per la titular del Jutjat Penal número 1 de Valladolid, considera provat que el condemnat va cometre un delicte contra la integritat moral de la menor i una falta de lesions, per la qual cosa també li imposa la prohibició d'aproximar-se a la noia i al seu domicili durant tres anys i l'obligació d'indemnitzar-la amb 2.300 euros per seqüeles i lesions.

Manifestacions dels veïns

L'agressió objecte d'aquesta sentència judicial és una de les que es van produir a Valladolid els dies 16 i 20 de desembre i 11 de gener del 2006, totes elles al barri de Parquesol. Els veïns van respondre amb diverses manifestacions per denunciar la inseguretat i exigir la detenció dels autors.

La resolució, que se centra en l'agressió comesa l'11 de gener, determina que el condemnat formava part de grups d'ideologia neonazi. Així mateix, la magistrada manifesta que l'únic motiu de l'agressió va ser que la menor portava enganxades a la caçadora dues xapes amb una estrella roja de cinc puntes i una creu gammada guixada, tal com la mateixa noia va explicar a la policia.