Entrevista

Manu Ríos i Andrea Lamoglia: «En aquesta temporada d’’Élite’ el sexe hi serà present, però en segon pla»

L’actor i influencer d’èxit i el brasiler que va ser ‘noi Disney’ valoren que la sèrie de Netflix hagi fet un gir per tractar temes més seriosos i tingui un to més madur

En la cinquena temporada va irrompre l’Iván, amb el seu permanent somriure, per desestabilitzar totalment el Patrick, que va patir al no ser correspost. En aquesta sisena, que acaba d’estrenar Netflix, la seva relació fa un gran pas. Però, ja se sap, a ‘Élite’ les coses no són per sempre. Fins i tot la sèrie ha fet un gir per plantejar temes més madurs com l’homofòbia, el racisme i la violència masclista. Manu Ríos (Calzada de Calatrava, Ciutat Real,1998), actor, model i influencer d’èxit per al qual aquesta és la seva tercera temporada, i el brasiler Andrea Lamoglia (Rio de Janeiro, 1997), celebren aquest canvi.

Manu, el Patrick té un inici de temporada dur. No és fàcil la tornada a l’institut amb el seu pare, que és, a més, el director del centre, a la presó.

Manu Ríos (M. R.): No, no és fàcil. Bàsicament perquè, tot i que la seva germana, Ari, potser sí que volia tornar, l’altra (la Mencía) i ell no, ja que tothom els estaria mirant per el que havia fet presumptament el seu pare. Almenys, el Patrick té l’Iván, que l’està ajudant a integrar-se. Hi ha una escena molt bonica al primer capítol en què l’Iván li diu: «Soc aquí. Som nòvios». I és com: ¿nòvios? Això el tranquil·litza. Però sí que ho viu amb molts nervis. 

Andrea, el meravellós somriure de l’Iván ho canvia tot.

Andrea Lamoglia (A. l.): Sí. Al principi està per ell. L’Iván li diu al Patrick: «Seré aquí. Si em necessites estarem junts perquè estiguis tranquil». I està vivint aquesta il·lusió. Però com sabem que a ‘Élite’ tot canvia bastant, passaran coses que faran fer un gir a la vida de l’Iván. I a veure com portarà tot això.

«La relacion tan idíl·lica entre el Patrick i l’Iván es pot torçar una mica»

Manu Ríos. Actor, model i influencer. És el Patrick en la sèrie ‘Élite’.

Han fet un gran pas fent oficial la seva relació.

M. R.: Sí. Hi ha un vincle més gran. Hi ha un nom. Som parella. I al Patrick això l’il·lusiona i li agrada. Però alhora no està acostumat a tenir una relació ni que ningú estigui enamorat d’ell. Sempre ha tingut coses puntuals per evadir-se una mica de la realitat, amb la qual cosa tenir ara al costat algú que li diu que l'estima, li causa moltes inseguretats també. Però li fa molta il·lusió. No obstant, passen situacions al llarg de la temporada que són bastant fortes que fan que una relació tan idíl·lica i que va per un bon camí es pugui torçar una mica. 

L’Iván és un personatge que cau bé per la seva actitud positiva, malgrat els problemes que té a casa amb el seu pare.

A. L.: La relació amb el seu pare és bastant complicada des de la temporada passada, però en aquesta passaran coses que faran que l’Iván se senti orgullós d’ell. Però li canviarà la vida d’una manera que per a l’Iván psicològicament serà complicat. Viurà moltes emocions fortes aquesta temporada, per tant canviarà la seva manera de ser. Però l’essència és la mateixa.

A ‘Élite’ res és per sempre

A. L.: Cal disfrutar del que està passant en el moment, perquè després canvia.

El ‘teaser’ d’aquesta temporada era molt tòrrid. Molt en la línia de la temporada passada. Però en realitat aquesta no serà així.

M. R.: Venim de dues temporades carregades de molt sexe, però el ‘teaser’ no reflecteix gens aquesta temporada. Justament aquesta se centra en moltes altres coses que no tenen res a veure. Potser el sexe hi és present, però en segon pla. Es toquen temes molt més seriosos. El to de la sèrie és més madur. Els personatges tenen trames més complexes, més adultes... El ‘teaser’ reflecteix el producte d’’Élite’, la seva essència, però no per si mateix la temporada.

A. L.: El tràiler sí que ensenya molt per on va. I a mi és una temporada que m’agrada bastant, perquè, com diu el Manu, és més madura, aborda temes més seriosos i importants.

M. R.: I també hi ha molts personatges nous.

L’entrada d’aquests personatges va col·locant sobre la taula temes socials que afecten els joves. 

M. R.: Sí. Com que entren personatges nous, hi ha trames noves amb conflictes nous que no havíem vist abans. I, després, el que arrosseguem de la cinquena temporada: el tema de la violació de l’Isadora, la recerca de la justícia, qui està de part seva o no... També hi ha l’entrada del Nicolás, que és un noi trans: com pot viure la seva entrada a l’institut, ja que hi ha persones que el poden recolzar més i d’altres que l’ajudaran menys... La relació que tenen el Raúl i la Sara, que és masclisme. El que pateix l’Ana, que és racisme. És molt complet, són temes socials molt realistes. Crec que s’explica d’una manera més madura i més adulta. Per això diem que el sexe passa a segon pla. 

És que les dues últimes temporades eren un desenfrenament sexual i una festa contínua.

M. R.: Hi ha moltes festes també en aquesta, però realment ningú s’ho està passant bé. Ningú disfruta de cap.

A. L.: És que estan passant moltes coses. Hi ha l’Isodora amb el tema de violació al cap, la parella del Patrick i l’Iván també està passant per les seves debilitats... És una temporada amb bastantes trames, amb bastanta diversitat.  

M. R.: També hi ha molts diàlegs. Molts temes de conversa. Jo ho he notat un munt.

«En aquesta temporada passaran coses que faran que l’Iván se senti orgullós del seu pare»

Andrea Lamoglia. Actor. És l’Iván a la sèrie ‘Élite’.

Dialoguen a la dutxa, a la discoteca.... Com actors ja han demostrat que són bons anant de festa, però aquestes trames els resultaran més interessants.

A. L.: Sobretot poder fer coses diferents. Per a nosaltres, com a actors, a ‘Élite’ ens toca fer escenes molt diferents: estem enamorats, de sobte ens estem barallant... Anem per molts camins diferents en el mateix projecte. 

M. R.: I també podem aprofundir molt més en els conflictes. A més, a diferència dels personatges que entren nous, nosaltres continuem les trames de la cinquena temporada, per la qual cosa hem tingut temps de conèixer més els personatges, la relació de parella... Ha sigut un treball més profund.

S’està parlant ja d’una nova temporada, però no apareixen els seus noms.

A. L.: Ara estem enfocats en la sisena temporada. És en allò que pensem ara. No és moment de parlar de la setena.

Manu, entre temporada i temporada ha fet la sèrie d’Atresplayer Premium ‘La edad de la ira’. ¿Està pensant en alguna cosa més allà d’’Élite’? 

M. R.: Sempre. ‘Élite’ és un projecte al qual que li tinc tantíssim carinyo i que m’ha donat tantes coses bones. Però sempre estic pensant en més. Com a actor et ve de gust tocar molts pals.

¿Comèdia, per exemple?

M. R.: ¡Tant de bo! ¡M’encantaria! Comèdia, drama...

A. L.: I acció.