Sèrie basada en una saga literària

‘Outlander’ tindrà una preqüela

Matthew B. Roberts, productor executiu i ‘showrunner’ de la sèrie original, estaria al darrere de la nova ficció

L’univers d’‘Outlander’ s’amplia. La sèrie basada en la popular saga de novel·les de Diana Gabaldon tindrà una preqüela que complementarà la història d’amor de Jamie (Sam Heughan) i Claire (Caitriona Balfe), segons ha avançat la revista ‘Variety’.

La nova ficció que prepara la cadena Starz estaria també desenvolupada per Matthew B. Roberts, productor executiu i ‘showrunner’ de la sèrie original. Segons informa la revista, en aquests moments s’està conformant l’equip de guionistes, que començarien a treballar en les pròximes setmanes.

Tot i que els detalls de la trama es mantenen encara en secret, la mateixa Gabaldon va comentar fa uns dies a Facebook que estava treballant en una novel·la preqüela sobre Ellen MacKenzie i Brian Fraser, els pares de Jamie (Heughan). A més, el 2013 ja va publicar una altra preqüela, ‘Virgins’, centrada en un jove Jamie Fraser i Ian Murray (Steven Cree) a la França de 1740.

L’‘spin-off’ de John Grey

De fet, fa temps que hi ha rumors sobre un possible ‘spin-off’ de la ficció, atesa la seva tirada entre l’audiència. Un dels candidats a protagonitzar-lo seria lord John Grey (David Berry), un dels millors amics del protagonista d’‘Outlander’, ja que el personatge compta amb la seva pròpia saga de novel·les. «El personatge és genial i realment m’encanten les seves novel·les. Tot això es mou en el terreny de l’hipotètic, així que, hipotèticament, sí, em sumaria a repetir amb el personatge en la seva sèrie. El material de base és molt fort. La Diana ha escrit un personatge meravellós i una magnífica sèrie de llibres. Realment m’encanta interpretar-lo», va afirmar a EL PERIÓDICO l’actor en el rodatge de la cinquena temporada de la sèrie, l’octubre del 2019.

El que és clar és que hi ha ‘Outlander’ per a estona, ja que Gabaldon no deixa de proporcionar material. L’escriptora nord-americana ha escrit nou novel·les de la saga, i aquest mateix dilluns 7 de març s’estrena a Espanya la sisena temporada de la sèrie, basada en el llibre ‘Viento y ceniza’. A més, hi ha una nova tanda d’episodis, la setena, ja confirmada, que adaptarà la novel·la ‘Ecos del pasado’ i que tindrà 16 episodis.