GUIA DE VISIONAMENTS

Les sèries clau per a la setmana del 13 de juny

La profètica distopia francesa 'El colapso' i la versió en sèrie de 'Maldita', entre els principals ganxos

zentauroepp54068174 icult200710165133 / CANAL

Si aquesta setmana només podeu veure una sèrie, l’escollida ha de ser ‘Normal people’, però per si encara us queda temps, aquí van uns altres quatre suggeriments.

Escenes del final dels temps

A França s’havien presenciat escenes de supermercats sense gairebé existències fins i tot abans del coronavirus. Va ser a finals del 2019, a la sèrie ‘El colapso’, vuit episodis (cadascun rodat en un aterridor pla seqüència) sobre la classe de paisatges que pinta la col·lapsologia, teoria catastrofista que profetitza des de fa uns anys l’enfonsament de la civilització industrial. En la sèrie del col·lectiu Les Parasites no es coneix realment la causa del col·lapse, cosa que fa que tot sigui, si és possible, una mica més anguniós encara. Filmin, dimarts, dia 14.

Agatha Christie amb uns altres ulls

Les adaptacions de Christie a càrrec de la guionista Sarah Phelps han revoltat alguns puristes pels canvis argumentals i el seu afany actualitzador. Però són simplement brillants. En l’última, ‘El misterio de Pale Horse’, Phelps remarca el component fantàstic d’aquesta obra tardana de l’autora i l’arrossega al terror sobrenatural. «Comença com ‘An education’ i es converteix en ‘El hombre de mimbre’», ha dit el seu protagonista, el gran Rufus Sewell. Els seus dos episodis s’emeten el mateix dia. #0, dimarts, dia 14.

Reinvenció d’una llegenda

En el cas de l’adaptació de ‘Maldita’, novel·la il·lustrada de Thomas Wheeler i la llegenda del còmic Frank Miller (‘Sin City’, ‘300’), no es pot esperar una altra cosa que fidelitat. La sèrie de Netflix es va confeccionar gairebé alhora que el llibre, amb els autors com a productors; Wheeler, a més, com a ‘showrunner’. En aquesta espècie de libèrrima preqüela de la llegenda artúrica, Katherine Langford (Hannah a ‘Por trece razones’) és Nimue, una jove amb dons misteriosos destinada a convertir-se en la Dama del Llac. Netflix, divendres, dia 17. 

Un món de fantasia (interior)

Després del final d’una relació de cinc anys, la jove Jules (Kat Dennings) fa mans i mànigues per reconnectar amb les seves amigues, que havia deixat de banda després de tenir nòvio. ‘Dollface’ observa aquest intent de tornada a la sororitat des d’una perspectiva fantasiosa: com a ‘Ally McBeal’, l’acció més o menys realista queda interrompuda en ocasions per deliris d’humor surrealista. Una creació de Jordan Weiss amb la notable Stephanie Laing (‘Love life’) com a directora d’uns quants episodis. HBO, divendres, dia 17.