Antonio Serrano, propietari de la parada Fruites i Verdures Toni i Emi, al mercat de Tres Torres, recomana una recepta molt bona, bròquil amb mongetes seques.
INGREDIENTS
Bròquil
Mongetes seques
Aigua
Oli
Sal
Maionesa
PREPARACIÓ
Renteu i talleu el bròquil. Escorreu-lo. En una olla, escalfeu-hi l'aigua fins que bulli. Poseu-hi el bròquil i deixeu-lo bullir entre cinc a set minuts. Afegiu-hi una mica de sal i oli d'oliva.
Si les mongetes seques estan crues, deixeu-les en remull durant 12 hores amb una mica de bicarbonat. Una altra opció és comprar-les cuites. En un recipient, barregeu el bròquil bullit amb les mongetes seques i, amb una forquilla, feu-ne una papilla.
Antonio recomana acompanyar la recepta amb una mica de maionesa, encara que també es pot menjar amb un simple rajolí d'oli. El plat es pot servir tant fred com calent. Si es desitja, en aquesta recepta es pot substituir el bròquil per coliflor.