Maria Dolors Gàzquez és la propietària de la parada Carnisseria Maria Dolors, al mercat d'Hostafrancs. La seva recepta estrella és l'espatlla de xai al forn amb guarnició. En aquest cas, patates fregides.
INGREDIENTS
Espatlla de xai
Sal
Pebre
Llimona
All
Aigua
Oli
PREPARACIÓ
Ratlleu l'all. Traieu-li el suc a la llimona sencera. En un bol, barregeu el suc de la llimona, l'all ratllat, sal, pebre, oli i aigua.
En una safata fonda, macereu l'espatlla de xai amb la barreja d'ingredients. Deixeu-ho reposar durant dues hores perquè vagi agafant els sabors.
Al recipient del be, afegiu-hi una mica d'aigua i tapeu-ho amb paper d'alumini. Poseu-ho al forn dues hores a 200 graus. 15 minuts abans del final de la cocció, retireu el paper d'alumini perquè el be es dauri.
Es pot acompanyar amb patates fregides, bolets saltats amb all i julivert, verdures al forn o amb un puré de castanyes.