Concepción García, propietària de la carnisseria Jorba-García del mercat de Sants, explica com preparar un rodó de vedella rostida amb suc de taronja.
INGREDIENTS
Rodó de vedella
Una cabeça d'alls
Caldo de carn
Suc de taronja
Farina
Oli
Sal i pebre
PREPARACIÓ
Arrebossem en farina el rodó de vedella. En una cassola, escalfem l'oli i comencem a daurar la carn. Hi afegim sal i pebre negre. Pelem una cabeça d'alls i els aixafem amb un cop sec. Els posem a la cassola i esperem que la vedella es dauri. Hi afegim un bol de caldo de carn i un de suc de taronja. Abaixem el foc i tapem la cassola. Ho deixem coure fins que la carn quedi tova i la salsa espessa. Apaguem el foc, traiem la vedella de la salsa i la deixem refredar. Amb una espàtula, traiem també els alls. Quan la carn estigui freda, la tallem i la tornem a posar a la cassola. La cobrim amb la salsa de taronja. L'escalfem al foc o al forn. Per servir-la, guarnim el plat amb rodanxes de taronja i un toc de pebre.