En presó provisional

Sis detinguts per tràfic de cocaïna a Santa Coloma de Gramenet

La Policia Nacional va detenir el 19 i 20 d’abril sis persones, de les quals dues han ingressat ja a la presó, integrants d’una organització dedicada al tràfic de cocaïna a diferents localitats de Barcelona i que residien a Santa Coloma de Gramenet, on es van confiscar més de 800 grams d’aquesta droga, així com armes, munició i diners.

Segons informa la Policia Nacional en un comunicat, els integrants del grup, que han sigut acusats de pertinença a una organització criminal, tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes, estaven establerts a Santa Coloma, però operaven també en altres localitats, com Barcelona i Terrassa.

La Brigada Local de la Policia Judicial de Sabadell ha sigut l’encarregada de portar a terme la investigació, que es va iniciar gràcies a un testimoni anònim que va alertar que diverses persones estaven venent drogues, cosa que van confirmar els agents, que van començar a fer seguiments als sospitosos.

Tal com afirma la policia, la investigació «es va precipitar» perquè durant un dels seguiments tres dels sospitosos es van desplaçar fins a Terrassa per fer la venda d’una roca de 315 grams de cocaïna i van ser sorpresos ‘in fraganti’ pels agents, que els van detenir.

Després d’aquesta actuació, els agents van sol·licitar una ordre d’entrada i registre dels domicilis dels sospitosos al jutge d’instrucció de la investigació, i així van detenir tres persones més i van confiscar 811 grams de cocaïna en roca i en dosis preparades per vendre-les.

A més de les drogues, es van intervenir armes com un revòlver, una catana i una daga, així com eines per preparar planxes de cocaïna en roca, documentació falsificada i més de 500 euros en efectiu.

El jutge va decretar l’ingrés en presó provisional de dos dels detinguts, mentre que els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs i sota les mesures cautelars de retirada de passaport i obligació de presentar-se setmanalment en seu judicial fins a la celebració del judici oral.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma de Gramenet a EL PERIÓDICO Santa Coloma