Arts circenses

El festival Passatge Insòlit oferirà 11 espectacles a Santa Coloma del 21 al 23 d’octubre

  • El certamen arrencarà amb la proposta de circ contemporani ‘Suspensión’ i la percussió de Sabor de Sound de Secà

Cedida por Passatge Insòlit a la ACN

La 17a edició del festival de les arts del carrer i dels firaires de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) Passatge Insòlit se celebrarà sense restriccions per la pandèmia del 21 al 23 d’octubre als jardins del Museu Torre Balldovina.

El certamen inclourà 11 espectacles de teatre de carrer, circ i música ambulant, a més d’altres activitats paral·leles.

L’acte inaugural se celebrarà al Teatre Sagarra amb ‘Suspensión’, de la companyia Nueveuno Circo, una proposta de circ contemporani que vol «emocionar el públic» reflexionant sobre l’instant de suspensió dels objectes.

El mateix dia, Sabor de Sound de Secà mostrarà la seva percussió per investigar en noves disciplines com el teatre, la dansa, la veu i la música.

Més propostes

Al llarg del cap de setmana hi haurà propostes com ‘La caixeta’, de la companyia Holoqué, un relat de despotisme i una bonica història d’amor prohibit entre la música i la dansa sota el govern del rei Por.

La companyia Kikolas portarà ‘Calor’, un espectacle que s’inspira en la situació en la qual viuen moltes persones sense llar, forçades a deixar casa seva.

Altres propostes que arribaran al certamen són la reflexió poètica sobre les relacions amb altres espècies en l’espai públic de ‘Sfumato’ o ‘DIS_ORDER’, un projecte d’investigació de l’espectacle de carrer per a tots els públics a partir de poques paraules.

Antiga & Barbuda portarà al festival les seves construccions, «un grup de màquines especialment boniques que neixen de l’astúcia i la fantasia de Jordà Ferré i aprofiten objectes considerats escombraries per reinventar-los de manera sorprenent i dramàtica». Al festival colomenc instal·laran ‘Árbol de hierro’ i ‘Oliva y Barbuda’.

Primera col·laboració amb Àsia

En aquesta 17a edició destaca la primera col·laboració del continent asiàtic. La companyia Aakaar Puppet Theatre, arribada de Rajasthan (Índia), presentarà un espectacle basat en la tradició mil·lenària: la dels titellaires Kathputli.

D’altra banda, la companyia Katakrak plantarà als Jardins l’Andròmina, un espai ambulant i polièdric on els participants poden conèixer i experimentar com és un procés creatiu. Es tracta d’una instal·lació taller que explica diferents tècniques d’acoblament, materials, eines, dinàmiques creatives i una exposició de jocs en els quals es pot crear lliurement.

A més, durant el Passatge Insòlit hi haurà espectacles íntims de teatre, màgia i música que canvien en cada lloc que visiten i s’oferiran microespectacles que trencaran estereotips de gènere i produccions que faran reflexionar sobre els límits i l’ambició. A més a més, hi haurà petites carpes i atraccions sense motor i un so sense estridències.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma