Microempreses i autònoms

Noves ajudes a la restauració i oci nocturn de Santa Coloma: ¿Qui pot sol·licitar-les?

  • Seran de fins a 1.500 euros per a la restauració i fleques amb degustació i de fins a 3.000 euros per a activitats d’oci nocturn

panaderia / Salva Lopez

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha aprovat una nova ajuda dirigida al sector de l’oci nocturn i a la restauració de la ciutat sense terrassa a la via pública. La convocatòria de les ajudes, expliquen des del consistori colomenc, està prevista per al mes de juliol i podrà tramitar-se durant els dos mesos següents a la seva publicació. Aquesta línia d’ajudes està avalada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en el marc del Pla ApropAMB.

Aquestes noves ajudes seran de fins a 1.500 euros per a activitats de restauració i fleques o pastisseries amb degustació i de fins a 3.000 euros per a activitats d’oci nocturn. Les despeses subvencionables (fetes entre l’1/5/2021 i la data de sol·licitud) són: el 50% de les quotes d’autònoms, el 50% de les despeses de seguretat social en cas que cotitzin per règim general i el 50% de les despeses de lloguer del local on s’exerceixi l’activitat amb un màxim de 6 mesos.

¿Qui podrà sol·licitar l’ajuda?

Les ajudes estan destinades a microempreses i persones autònomes de la ciutat que exerceixin activitats de restauració i/o d’oci nocturn i fleques o pastisseries amb zona de degustació declarada en la seva llicència d’obertura.

Els requisits per accedir-hi són: no disposar de llicència de terrassa a la via pública de la ciutat, haver iniciat la seva activitat abans de l’1 de gener del 2020 i mantenir-la fins al cobrament de l’ajuda i disposar de llicència municipal (o sol·licitud d’aquesta) anterior a la data de convocatòria de les ajudes i no tenir deutes amb les administracions públiques.

Sessions informatives

L’empresa municipal Grameimpuls organitza un cicle de 5 sessions informatives en format virtual i presencial i que comencen aquest dilluns 27 de juny. Per la seva banda, el Servei de Foment Empresarial ofereix assessorament i acompanyament en la tramitació de l’ajuda.

Per concertar una cita amb el Servei de Foment Empresarial, els interessats poden trucar al 93 466 52 24, escriure a sfe@grameimpuls.cat i entrar a la web grameimpuls.cat/cita-previa.

Llegeix totes les notícies de Santa Coloma a EL PERIÓDICO Santa Coloma