La grama

Santa Coloma de Gramenet abonarà les prestacions socials en la moneda local

Pretén augmentar l’impacte de la despesa pública al comerç local i incrementar la circulació dels diners entre els negocis

Ayuntamiento de Santa Coloma

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) ha anunciat que abonarà les prestacions econòmiques d’ajudes socials bàsiques, com l’alimentació, la higiene i la roba, en grames, la moneda digital del municipi, amb la qual es pot pagar en determinats establiments. Es tracta d’una moneda complementària a l’euro, impulsada pel consistori i basada en transferències de saldo entre comptes que pretén augmentar l’impacte de la despesa pública al comerç local i incrementar la circulació dels diners entre els negocis.

Aquesta mesura forma part d’un reglament aprovat pel ple municipal amb la qual l’ajuntament vol evolucionar cap a la creació d’un programa de transformació digital de la protecció social i canviar el model de gestió de les prestacions econòmiques.

D’aquesta manera, es vol millorar els sistemes d’informació, unificar les dades de les ajudes, simplificar el procés de concessió i permetre a la ciutadania demanar els subsidis de manera telemàtica.

15.000 persones ateses pels Serveis Socials

El nou reglament millora la regulació de les condicions de les prestacions, defineix els requisits, criteris d’atorgament i barems de valoració, mentre regula les quanties i el pagament i estableix que, a partir d’ara, les ajudes s’atorguin mitjançant convocatòries obertes en lloc de serveis socials, tot i que quedaran excloses les relacionades amb violència masclista.

Segons dades de l’ajuntament, el 2020 Serveis Socials va atendre un total de 15.328 persones, 2.500 més que el 2019, i un 12,7% del total de la població. Es van obrir, a més, 9.849 expedients familiars actius (el 22,4% de les llars), 1.815 dels quals (el 18%) van ser nous demandants.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO