FRENAR LA PANDÈMIA

Salut impulsa un nou cribratge intensiu contra la Covid-19 a Santa Coloma

Els tests s'iniciaran l'u de desembre al Centre Cívic Els Pins i duraran fins el dissabte dia cinc

Es faran proves PCR a la població de més de 16 anys que estigui assignada al CAP El Fondo

zentauroepp55170630 pcr valentina201015114139 / JOSE LUIS ROCA

El Departament de Salut ha establert una estratègia conjunta en la lluita contra la Covid-19, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, l’Institut Català de la Salut (ICS) i el Servei de Vigilància Epidemiològica, basada en la intervenció comunitària per «poder controlar amb rapidesa la transmissió del virus», que es tradueix en un nou cribratge massiu.

Aquesta actuació preventiva es farà del dia 1 al 5 de desembre al Centre Cívic Els Pins (carrer dels Pirineus, 2) i està dirigida als usuaris de més de 16 anys del Centre d’Atenció Primària (CAP) El Fondo, «a fi de frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària» expliquen des del consistori. Així, durant els pròxims dies, les persones que estan cridades a participar en el cribratge rebran un SMS informatiu.

La realització de les proves PCR es farà de dimarts a dissabte, de les 9 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h. «És important que tothom porti la targeta sanitària per facilitar el tràmit de la realització de la prova», recorden des de l’ajuntament. Els resultats es comunicaran a través de SMS, i també es penjaran a la plataforma La Meva Salut.

Segon cribratge en una setmana

Dilluns passat, 23 de novembre, el Departament de Salut va iniciar també un cribratge intensiu a Santa Coloma, juntament amb altres municipis de la regió Metropolitana Nord. Així, aquesta actuació preventiva es va portar a terme des de dilluns 23 fins al 28 de novembre també al Centre Cívic Els Pins, centre que, al seu torn, ja va acollir un cribratge massiu a l’estiu.

Des de Salut conviden la població a participar activament en aquestes proves, que han de servir per aturar l’extensió del virus i assegurar que persones infectades no el transmetin a d’altres.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA