FINS AL 10 DE GENER

Santa Coloma acull l'exposició 'L'art de la ciència. Jordi Sabater Pi'

Sabater Pi va ser un científic reconegut pels seus descobriments sobre les eines dels ximpanzés o sobre la cultura de tribus com la dels Fang

L'exposició, que es mostra al centre de Can Sisteré, també fa un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d'observació i d'anàlisi

coloma

A partir de dijous 12 de novembre, es podrà visitar al Centre d’Art Can Sisteré de Santa Coloma de Gramenet l’exposició L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi. Sabater Pi (Barcelona, 2 d’agost del 1922 – 5 d’agost del 2009), és recordat per la troballa de Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé 40 anys al zoo de Barcelona. Però més enllà d’aquest fet, Sabater Pi va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines dels ximpanzés, sobre la cultura de tribus com la dels Fang i per haver treballat amb Diane Fossey.

La mostra que es presenta a Can Sisteré vol acostar a les persones visitants la faceta científica de Sabater Pi i a la seva capacitat d’observació, que ell considerava la base del coneixement. «En L’art de la ciència es descobreix el Sabater artista, dibuixant, fotògraf, observador del detall; el que apuntava a les seves llibretes, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions», expliquen des de l’Ajuntament de Santa Coloma.

L’exposició també fa un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi, que mai podrà ser superada en l’obtenció de coneixement, i que és necessària, més que mai, tornar a recuperar com a disciplina de formació dels nostres futurs científics.

Es podrà visitar fins al 10 de gener del 2021, en l’horari habitual de l’equipament, de dimarts a dissabte de 17 a 21 hores, i els dissabtes i diumenges d’11 a 13.30 h.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA