Més pressupost

La Generalitat i Santa Coloma acorden una taula de seguiment de joves molt vulnerables

El Homrani defensa treballar conjuntament perquè ningú quedi estigmatitzat socialment.

video 3421705 / periodico

La Generalitat i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet van acordar aquest dimecres a la nit crear una taula de treball per afrontar millor els casos de joves molt vulnerables a la ciutat.

Ho van anunciar en una roda de premsa els consellers Chakir el Homrani (Treball, Afers Socials i Famílies) i Miquel Buch (Interior) i l’alcaldessa Núria Parlon, després de reunir-se al departament d’El Homrani, després dels fets de diumenge a Santa Coloma.

Dos menors d’edat i 13 majors d’edat van ser detinguts per presumptament agredir sexualment una noia i per atacar amb arma blanca la seva parella.

Parlon ha dit que la reunió d’aquest dimecres era necessària per coordinar-se i atendre al millor possible situacions com aquesta, a fi de gestionar casos de joves que necessitin una atenció especial.

Per això es crearà aquesta comissió de seguiment de casos que puguin derivar en conductes delictives; i Parlon ha dit que, a més, es reforçaran alguns programes, amb "una mica més de recursos", millorant partides socials.

El Homrani ha defensat la necessitat de la taula de seguiment acordada: "Tota situació de vulnerabilitat, especialment en el marc de processos migratoris, la volem treballar", i ha defensat igualment treballar alhora perquè ningú quedi estigmatitzat socialment.

Miquel Buch ha dit que els Mossos sempre intenten optimitzar els seus efectius, també a Santa Coloma, i ha explicat que el cos va determinar que 8 adults i dos menors "no formen part del que va passar" –els altres cinc detinguts sí que van quedar dimarts en presó provisional–.

Sobre els menors d’edat, Mossos ho va comunicar a Fiscalia de Menors, que els va posar a disposició de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat (Dgaia).

Més notícies de Santa Coloma de Gramenet