JORNADA PER LA PAU

Celebració del Dia de les Dones per la Pau a Santa Coloma amb una exposició i una lectura

Els actes tindran lloc a la rambla de Sant Sebastià

Per celebrar el Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament, un grup heterogeni de dones de Santa Coloma de Gramenet es reuniran demà, dimarts 24 de maig, a partir de les 18.30 hores, a la rambla de Sant Sebastià per fer una lectura pública de diversos textos.

L'acte, organitzat pel Centre d'Informació i Recursos per a Dones i pel Departament de Cooperació i Solidaritat, servirà per inaugurar l'exposició fotogràficaParaules Descalces. Dones Fent Pau, de Dani Lagarto Fernández, que es podrà veure en aquest carrer fins al 23 de juny.

Imatge i veu

La mostra ha estat cedida per l'Institut Català Internacional per la Pau i retrata 13 dones palestines i israelianes compromeses activament amb la pau i el respecte als Drets Humans. Al llarg de l'acte es llegiran testimonis d'aquestes dones que també han estat recollits en l'exposició.

A través de les seves veus, les veïnes de Santa Coloma transmetran els missatges, visions i emocions que tenen aquestes activistes amb el conflicte del Pròxim Orient.

El Dia Internacional de les Dones per la Pau i el Desarmament es va començar a celebrar el 1982, quan centenars de milers de dones es van organitzar contra les armes nuclears i l'armament en general. Des d'aleshores, cada 24 de maig, persones de tot el món es reuneixen per recordar que la pau és possible.