CONFLICTE PER UN NOU ALLOTJAMENT A LA VILA OLÍMPICA

El regidor de Sant Martí recolza els veïns que s'oposen a l'alberg juvenil

Uns 200 residents al barri participen en la reunió informativa sobre la polèmica residència de 450 places

jose35951316 barcelona 18 de octubre de 2016 construcci n de un nuevo 161019122630 / RICARD FADRIQUE

El regidor del districte de Sant Martí, Josep Maria Montaner, de Barcelona en Comú, ha assegurat als veïns de la Vila Olímpica, preocupats per la imminent instal·lació d’un gran alberg juvenil de 450 places a l’avinguda d’Icària, que l’ajuntament està en contra del projecte i que els serveis municipals d’Urbanisme vigilaran si es compleixen els requisits legals.

  

 Montaner va afirmar als 200 veïns reunits dimarts a la nit al Consell de Barri que la proposta de l’alberg va ser tramitada davant l’anterior govern municipal, de CiU, i que per això no es veu afectat per la moratòria d’hotels. El regidor es va comprometre a facilitar l’expedient als veïns perquè coneguin si s’ajusta a la normativa.

    

Un dels veïns, arquitecte de professió, va posar en dubte que es puguin instal·lar 450 llits en un espai de només 2.300 metres quadrats de superfície. Aquest serà un dels aspectes que els tècnics examinaran a mesura que rebin la documentació de la promotora.

    

El president de l’Associació de Veïns i Veïnes Vila Olímpica, Jordi Giró, va explicar ahir que «no té sentit que pretenguin albergar 450 persones al mateix espai on durant els Jocs Olímpics es van allotjar 210 atletes». Va afegir que encara que l’ajuntament diu que els recolza en la seva oposició a l’alberg «ells són responsables de la moratòria hotelera que va en el seu programa electoral». També va denunciar que el districte ha sigut «opac, malgrat que ara diguin que seran transparents».

    

L’edifici on s’ha demanat instal·lar l’alberg juvenil, a l’avinguda d’Icària, 145-147, cantonada amb Rosa Sensat, és un espectacular immoble en forma d’escala invertida i amb façana de mirall.

SEU DE MERCATS MUNICIPALS

Actualment, l’immoble, que es va batejar com a Eurocity III, acull les oficines de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), i el seu contracte de lloguer venç l’any que ve. «Nosaltres no volem que se’n vagin perquè la seva permanència és una garantia per evitar que el projecte de l’alberg segueixi avançant», va explicar Giró a aquest diari. 

  

 El representant veïnal va afegir que l’associació de veïns Vila Olímpica recorrerà a totes les opcions legals i a les mobilitzacions per parar el projecte per l’impacte negatiu que, segons els veïns, pot tenir al barri la presència de desenes de joves deambulant pels seus carrers, sobretot si és de matinada.