Inocencia Jiménez, propietària de la parada Xarcuteria Sensi, del mercat de Sant Martí, proposa aquesta recepta senzilla i ràpida de preparar. La salsa d'ametlles dóna molt sabor a la carn.
INGREDIENTS (4 persones)
600 grams de llom
50 grams d'ametlles
1 ceba gran
mig got de vi dolç (recomanat Pedro Ximénez)
farina
oli
sal
PREPARACIÓ
Demaneu a la cansaladeria 600 grams de llom tallat a filets. Saleu i enfarineu la carn. A continuació, escalfeu oli en una paella i fregiu-hi el llom, però només volta i volta perquè no quedi molt fet. Reserveu-ho. Talleu la ceba en juliana i fregiu-la a la mateixa paella que s'ha utilitzat per a la carn. Quan estigui preparada, incorporeu-ho a un pot, sense treure'n l'oli, i tritureu-la. Afegiu a la barreja els 50 grams d'ametlles, el mig got de vi dolç i torneu-ho a triturar fins que quedi una crema homogènia. Incorporeu-ho tot a la paella i afegiu-hi els filets de llom. Coeu-ho durant 10 minuts a foc lent.