ASPAPEL

Vuit municipis catalans reben Pajaritas Azules per la seva política de reciclatge

  • Barcelona, el Prat, Lleida, Mollet, Sant Boi, Terrassa, Reus i Castelldefels han sigut les ciutats guardonades

ayuntamiento de Sant Boi

Vuit municipis catalans han sigut premiats en la setena edició del Programa Pajaritas Azules pel seu compromís amb el reciclatge de paper i cartró, segons ha informat l’Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartón (ASPAPEL).

Del conjunt d’entitats locals premiades, cinc han obtingut el màxim reconeixement amb tres Pajaritas Azules –Barcelona, el Prat de Llobregat, Lleida, Mollet del Vallès i Sant Boi de Llobregat– i tres han obtingut dues Pajaritas Azules –Castelldefels, Reus i Terrassa–.

L’edició, celebrada aquest dijous, ha concedit el reconeixement a 38 entitats locals més a la resta d’Espanya, basant-se en l’avaluació de 21 indicadors anuals que analitzen aspectes com la recollida del contenidor blau, campanyes de conscienciació ciutadana, regulació i planificació de la gestió, i taxes de traçabilitat.

Segons previsions d’ASPAPEL, el 2022 s’han recollit 4,4 milions de tones de paper i cartró utilitzat i s’han reciclat 5 milions de tones, cosa que ha convertit Espanya en el segon país de la Unió Europea amb més taxa de reciclatge de paper i cartró.