Un dels primers a Catalunya

L’Hospital de Sant Boi tindrà un bressol per acompanyar el dol perinatal

Es tracta d’un bressol que, a través d’un sistema de refrigeració, permet facilitar el comiat dels pares que han tingut una pèrdua perinatal

SJD Sant Boi

L’Àrea Maternoinfantil del SJD Hospital de Sant Boi (Baix Llobregat) disposarà d’un bressol d’abraçades ‘cuddle dot’. Es tracta d’un bressol especial per a nadons que han nascut sense vida i que, a través d’un sistema de refrigeració, permet facilitar el comiat dels pares que han tingut una pèrdua perinatal.

El bressol arriba a l’hospital després d’anys de compromís de l’equip maternoinfantil per donar resposta integral a aquest tipus de pèrdues que, històricament, «no han tingut l’atenció que mereixien», segons les declaracions del mateix centre.

Per a l’Àrea Maternoinfantil de l’hospital, aquest bressol és una eina necessària per afrontar un procés de dol perinatal que, a través de la comissió específica d’atenció a la pèrdua perinatal del SJD Hospital de Sant Boi, compta amb la formació i el suport dels professionals de la unitat a les parelles que es troben en aquesta situació.

«Aquest bressol ha d’oferir-se com una opció a les famílies i ha de veure’s com una eina que ajuda el professional a donar una atenció de qualitat. A més, dona valor a la benvinguda i comiat d’aquesta família, i posa més en valor que no hi ha pressa per acomiadar-se», explica Clara García Terol, matrona, supervisora del procés maternoinfantil en el SJD Hospital de Sant Boi i coordinadora de la comissió d’atenció a la pèrdua perinatal.

El bressol arriba a través de la donació dels serveis funeraris d’Áltima, que des del 2017 s’ha implicat i ha col·laborat de diverses formes en el programa d’atenció a la pèrdua perinatal de l’hospital, mitjançant la donació de caixes de records o l’aportació de llibres per al grup de ‘Petites Empremtes’, integrat per mares que han patit una pèrdua perinatal al SJD Hospital de Sant Boi.

Llegeix totes les notícies de Sant Boi a EL PERIÓDICO Sant Boi

Temes:

Sant Boi