Exposició

Sant Boi acull una mostra sobre les ‘maras’ d’El Salvador, Hondures i Guatemala

L’exposició, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, es podrà veure a Can Masallera fins al 31 de juliol al vestíbul de Can Massallera

Ayuntamiento de Sant Boi de Llobregat

Durant el mes de juliol, en el marc de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades i sota el lema #PontsperAcollida, el vestíbul de Can Massallera de Sant Boi (Baix Llobregat) acull l’exposició “Més enllà dels tatuatges. Les ‘maras’ a El Salvador, Hondures i Guatemala” impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

L’exposició dissenyada i maquetada per Andrés Pino Bueno (Conjunto Vacío) presenta els tatuatges com a fil conductor de la mostra, una metàfora de l’estigmatització i els prejudicis que marquen la joventut centreamericana. D’aquesta manera, ens convida a conèixer i sensibilitzar-nos sobre la violència provocada pels grups coneguts com a ‘maras’ als tres països del triangle nord de Centreamèrica.

L’exposició es configura en tres blocs temàtics: Violències, Joventut i Desplaçaments forçosos. A més, hi ha una compilació de testimonis que provenen d’El Salvador, Guatemala i Hondures, quatre persones a la recerca d’asil a Catalunya, entre els molts milers que han hagut de sortir d’aquests tres països.

L’exposició es pot visitar de manera gratuïta al vestíbul de Can Massallera (c/ Mallorca núm. 30), en l’horari habitual de l’equipament sociocultural, és a dir, de dilluns a divendres de 9.00 h a 22.00 h; i dissabtes i diumenges de 10.00 h a 14.00 h i de 17.00 h a 21.00 h.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO