Activitat cultural

Deu anys de l’obertura de Can Barraquer a Sant Boi

El Museu de Sant Boi celebra el seu desè aniversari combinant visites presencials teatralitzades amb activitats virtuals

Aquest mes de març el Museu de Sant Boi (Baix Llobregat) ha celebrat 10 anys de l’obertura al públic de la seva seu a Can Barraquer, l’antiga residència del Conseller Rafael Casanova, després de dècades de reivindicació i recuperació de les restes arqueològiques que han convertit aquest espai en un gran referent museístic a la comarca.

Aquests dies de Setmana Santa poden ser una bona ocasió per celebrar aquest aniversari i el museu ha preparat una sèrie d’activitats respectant sempre les mesures de seguretat que imposa la pandèmia.

Les activitats

Aquest diumenge 4 d’abril a les 12 h el museu ofereix una visita teatralitzada a les termes romanes sota el títol de ‘Les aventures de Iulius Anicetus’. Durant la visita els personatges Germanus i Primitiva explicaran la història de l’espai i el conte de Iulius Anicetus, personatge vinculat al passat romà de Sant Boi. Les termes romanes de Sant Boi van ser construïdes a finals del segle II dC i va estar en funcionament fins al segle V.

Per accedir-hi és necessari realitzar inscripció prèvia en el correu: amartin@santboi.cat

En el marc del desè aniversari del museu el dimecres 7 d’abril a les 19 h tindrà lloc per via telemàtica l’activitat ‘El Camí Ral a Sant Boi de Llobregat’ en el qual el dissenyador gràfic Xavier Sánchez i la dissenyadora gràfica, il·lustradora i ballarina Silvana Solias, es posaran a la pell del famós guerrer sentinella de la Torre de Benviure Roc Benviure i la seva estimada resident a l’altre costat del Montbaig Fátima d’Almafar i narraran com és la vida quotidiana en el seu temps.

A més s’han preparat altres activitats que es poden consultar a la web del museu.

Més notícies deSant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Museus