PACTE DE CIUTAT

El ple municipal de Sant Boi s'aboca per impulsar un pacte social i econòmic de la ciutat post-Covid

El pacte vol abastar quatre grans àrees per fer front a la nova situació: la digitalització, la innovació, la sostenibilitat, i la salut i les cures

La iniciativa ha rebut el recolzament de tots els grups municipals i vol ser una eina de corresponsabilitat per lluitar contra les desigualtats

ayuntamiento-sant-boi

El ple municipal de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) ha aprovat per unanimitat el pacte de ciutat per a un nou impuls social i econòmic a la ciutat. Aquest document de consens formalitza la voluntat d’unir els esforços de tota la ciutat per combatre els efectes socials i econòmics de l’emergència sanitària, expliquen des del consistori.

El pacte de ciutat vol ser una eina de corresponsabilitat per lluitar contra les desigualtats que la pandèmia ha fet més profundes i facilitar que les personesfamíliescomerços i empreses de Sant Boi puguin refer els seus projectes en els pròxims mesos.

Digitalització, innovació, sostenibilitat, salut i cures

El document, aprovat amb els vots favorables de tot el consistori, identifica quatre camps d’actuació: la digitalització, la innovació, la sostenibilitat, i la salut i les cures.

El pròxim pas que ha de fer aquest consens municipalista és crear el grup promotor, que unirà representants  de tots els partits políticsagents socials i econòmicsentitats veïnals i membres de la comunitat acadèmica i científica.

Els diferents grups de treball sectorials i multidisciplinaris seran els encarregats de dotar el pacte de contingut a partir d’una metodologia d’agendes compartides.

Complicitat veïnal i aconseguir implicació d’altres institucions

A través de la web del consistori, els veïns de Sant Boi podran aportar les seves propostes, i un observatori de dades obertes servirà per analitzar l’impacte de la crisi a la localitat i la incidència de les mesures que s’adoptin durant els pròxims mesos.

La proposta té l’esperança d’aconseguir la implicació d’altres administracions, com el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Diputació de Barcelona o la Generalitat de Catalunya. Amb aquest suport esperen poder, també, rebre recursos que ajudin a fer realitat els objectius d’aquest pacte, que ha generat tant consens.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA