PRODUCTE DE PROXIMITAT

Els comerços de Sant Boi promocionen el consum de la carxofa, signe d'identitat local

Una campanya de l'Ajuntament de Sant Boi i la Cooperativa Agraria Santboiana per promocionar el producte agrícola «més característic» del municipi

la-carxofa-de-sant-boi

L’Ajuntament de Sant Boi i la Cooperativa Agrària Santboiana han presentat la campanya ’La Carxofa de Sant Boi’. Els establiments de la ciutat adherits (una dotzena fins ara) lluiran un distintiu que els acreditarà com a punts de comercialització d’un «producte de qualitat, fresc i de proximitat cultivat al Parc Agrari del Baix Llobregat», expliquen des del consistori.

En el marc d’aquesta campanya, la Cooperativa Agrària proporciona carxofes de Sant Boi als establiments participants i un distintiu que els acredita com a venedors de la carxofa del municipi.

Durant l’acte de presentació, celebrat al mercat de Sant Jordi el divendres 31 de gener, també es va donar a conèixer la ‘Carxofa Beer’, una beguda elaborada pels xefs Toni Romero i Alberto Alguacil de la pastisseria El Romaní i el restaurant El Pou de la Beleta, respectivament. Els xefs van oferir al públic assistent un showcooking amb iogurt de calçots, biquini de carxofa i cafè de carxofa.

«Un signe d’identitat»

La carxofa és el producte agrícola «més característic de Sant Boi i del Parc Agrari del Baix Llobregat», assenyalen des de l’Ajuntament. «És un signe d’identitat de l’agricultura santobiana i un potencial atractiu de turisme de proximitat», afegeixen.

Des de fa dotze anys, l’ajuntament s’implica en la promoció d’aquest producte mitjançant la celebració de la ‘Carxofada’, una activitat popular que s’ha convertit una de les principals cites del calendari festiu santboià. La Fira de la Puríssima, el Mercat de Pagés i el ‘Karxofarock’ són altres iniciatives locals vinculades al mateix producte.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA