ENERGIES RENOVABLES

Sant Boi acollirà una prova pilot per incorporar bateries d'hidrogen als vehicles elèctrics

El laboratori Coboi lab, escenari d'una trobada d'agents estratègics per aportar solucions innovadores a la mobilitat

prueba-piloto-sant-boi

Sant Boi participarà en la prova pilot d’un projecte internacional per incorporar l’ús de bateries d’hidrogen als vehicles de motor elèctricCoboi lab, el laboratori d’innovació social públic de la ciutat, ha acollit una trobada entre agents implicats en la transició cap a un nou model de mobilitat. Entre aquests hi ha el Korea Institute of Science and Technology (KIST).

L’empresa santboiana Evarm lidera un projecte internacional que vol avançar cap aquest nou model de mobilitat. «¿Com articular una transició cap a vehicles de propulsió d’hidrogen en l’àmbit local i global?», és un dels reptes proposats per l’empresa.

Espai de trobada i reflexió

Per donar-li resposta, Coboi lab es va convertir el passat 22 d’octubre un espai de trobada, reflexió i creació de sinergies entre diferents actors socioeconòmics.

En la trobada van participar-hi Evarm, l’Ajuntament de Sant Boi i altres actors referents de diferents àmbits, com el KIST, Enagas Emprende, elCatalonia Institute for Energy Research (IREC) i ACCIÓ de la Generalitat de Catalunya.

«La tecnologia del futur»

Els vehicles d’hidrogen funcionen amb un motor elèctric, però obtenen l’energia d’una pila d’hidrogen. A diferència dels cotxes elèctrics i híbrids, els vehicles d’hidrogen no necessiten endoll per carregar-se. En alguns països, com Corea, «se’ls considera la tecnologia del futur, ja que l’hidrogen és una energia neta que no genera emissions i té un alt índex d’eficiència energètica», expliquen des del consistori.

L’empresa santboiana Evarm s’ha especialitzat precisament a l’aportació de solucions tecnològiques per incorporar l’ús d’hidrogen a tota classe de vehicles (cotxes, autobusos, camions ....) i contribuir d’aquesta manera a latransició energètica.

Més notícies de Sant Boi a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA