CULTURA LOCAL

Dos espectacles 'made in Sant Boi' en la Temporada d'Arts Escèniques de tardor

L'obra de teatre 'Esguerrades' ret homenatge a les dones de la guerra civil i 'Jazz per tu' obrirà la Mostra de Jazz

esquerrades

Aquesta tardor la Temporada d’Arts Escèniques de Sant Boi presenta dues produccions santboianes, l’obra de teatre ’Esguerrades’, centrada en la memòria històrica, i l’espectacle musical ‘Jazz per tu’, feta especialment per a l’ocasió, que obrirà la Mostra de Jazz a l’octubre.

La major part de l’oferta d’aquesta temporada està programada a Can Massallera, però també es faran activitats en altres punts de la ciutat «amb l’objectiu d’arribar a tots els públics», assenyalen des del consistori.

‘Esguerrades’ (22/9), de la companyia Teatre et Alia, està dirigida per l’autora santboiana Laura Orri i per Joana Martínez, i explica el testimoni vital de tres dones durant la guerra civil. Des de les visions, cada una diferent, d’aquestes dones «l’obra fa un homenatge a totes les víctimes de les guerres», expliquen des del consistori.

Per la seva part, ‘Jazz per tu’, a càrrec de l’orquestra de cambra A 4 Cordes, una formació ‘made in Sant Boi’, és l’altra producció local de la temporada que obrirà la XXVIII Mostra de Jazz (11/10).

Propostes variades per a la tardor

La programació inclou dues comèdies:  ‘ Yo sobreviví a la EGB’, de Jordi Merca (6/10), un trasllat divertit a la infància, i ‘Laponia’ (24/11), amb Roger Coma, sobre les mentides benintencionades, les il·lusions i l’educació que rebem des de petits.

Quant als espectacles familiars, la programació començarà amb ‘Fili Busters’, un espectacle gratuït de circ de carrer (28/9). L’endemà les marionetes, els colors i la música seran protagonistes en ‘El monstre de colors’ (29/9), una adaptació de l’obra del mateix nom d’Anna Llenas, traduïda a 16 idiomes.

El punt final a la temporada de tardor el posarà la cita tradicional amb el Festival de Valsos (15/12). L’Orquestra Simfònica del Vallès  tornarà a Sant Boi amb «un nou espectacle intens, farcit de danses de tot el planeta, amb els valsos clàssics com a fil conductor», expliquen des del consistori.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA 

Temes:

Teatre