DUEL D'HONOR

La UE Santboiana disputarà contra el FC Barcelona la Supercopa Catalana Vueling

El pròxim 8 de setembre, els dos únics equips catalans de Divisió d'Honor oferiran el primer derbi català del curs

ue-santboiana

La UE Santboiana lluitarà aquest cap de setmana per aconseguir la Supercopa Catalana Vueling en el primer derbi català del curs contra el FC Barcelona, que es disputarà el 8 de setembre a les 12 h al camp del Garrotxa RC (Olot) i que serà el plat estrella de la pretemporada.

Es tracta de la primera edició d’aquest format de Supercopa Catalana, que enfrontarà els dos únics equips catalans de la Divisió d’Honor i que servirà als de Ricardo ‘Maño’ Marinena per preparar-se competitivament i formalment per a la temporada que arrenca.

Els de Sant Boi debutaran en la màxima categoria contra l’Ordizia el 16 de setembre a domicili, però ja han escalfat en pretemporada amb una sèrie d’amistosos que han deixat l’equip amb un molt bon sabor de boca.

Dissabte passat, la UE Santboiana (sènior I i II) va obtenir una contundent victòria contra el CN Poble Nou, en un amistós que es va resoldre amb un 0 a 59 i que es va disputar al poliesportiu de La Mar Bella de Barcelona.

Una victòria contra el Barça suposaria el primer títol d’aquest nou curs per als santboians, que van començar a rodar el 13 d’agost passat i que busquen posar així la primera pedra per consolidar-se com un equip capdavanter de l’actual Divisió d’Honor de rugbi.

El partit començarà a les 12 h i a les 16.30 h el sènior II disputarà un triangular amb el conjunt del FC Barcelona B i la Garrotxa RC.

Fent el rodatge

Alhora, també han tornat a la feina la resta de formacions del club. L’equip femení s’ha posat a treballar ja a les ordres de Pablo Arévalo, en un ambiciós i il·lusionant projecte que té com a objectiu equiparar l’equip femení amb el masculí.

Un total de 25 jugadores entre el primer equip, el sub-18 i el sub-16 femení van formar part dilluns passat del primer entrenament de la temporada i continuaran fent-ho cada dilluns, dimecres i divendres.

Per la seva part, l’equip sub-18 engegarà també el 4 de setembre, quan tindrà lloc la primera reunió amb l’equip tècnic dirigit per Marc Ventura, en la qual es preveu planificar la temporada i marcar els objectius del nou curs. El dia 5 iniciaran pretemporada, amb un primer entrenament a l’estadi Constantí Miranda.

Un club de ciutat

La UE Santboiana, història viva de l’esport a la ciutat, s’ha consolidat des del seu naixement, el 1921, com un dels referents del rugbi català. La relació rugbi-Sant Boi s’ha enfortit des d’aleshores i els jugadors del club ho han volgut mantenir així, amb iniciatives com la duta a terme pels sèniors fa uns dies.

Els jugadors van recórrer els llocs més emblemàtics de Sant Boi per compartir les seves impressions amb els veïns i veïnes del municipi, en una jornada de cohesió d’equip –'team building'–, en la qual van voler tractar de primera mà el que asseguren és “el millor patrimoni del club: els santboians”.

En un recorregut d’uns 15 km que es va allargar durant prop de quatre hores, els jugadors van visitar el mercat de Sant Jordi, el castell i l’església, entre altres emplaçaments, amb la intenció de compartir xerrades i saludar la ciutadania. Una manera més d’animar els veïns i les veïnes de la ciutat a involucrar-se en l’activitat i el dia a dia del club, que vol enfortir així els vincles amb la ciutat i rebre el recolzament necessari per afrontar aquesta nova temporada.

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA