CIUTAT PRODRETS HUMANS

Sant Boi donarà continuïtat al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans

L'ajuntament i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament han firmat un acord per treballar en aquest i altres projectes de cooperació internacional

convenifonscatala18 / Picasa

Sant Boi donarà continuïtat al projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans,Ciutats Defensores dels Drets Humans una iniciativa conjunta de diversos municipis i impulsada pel consistori santboià dedicada a implicar les ciutats catalanes en la defensa i la promoció dels drets humans.

Així s’ha formalitzat en elconveni de col·laboració firmat per l’Ajuntament de Sant Boi i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que han unit forces per treballar en projectes relacionats amb la cooperació internacional.

El conveni, que té un valor global de 62.000 euros, preveu entre altres accions donar continuïtat al projecte de defensa de drets humans encapçalat pel municipi, que farà possible una gira per diferents localitats catalanes de defensors dels drets humans procedents de tot el món.

Voluntaris i voluntàries pro-drets humans vinguts d’Estats Units, Mèxic, Hondures, el Senegal, Birmània, Palestina, Egipte i Guinea Equatorial donaran a conèixer la seva situació amb l’objectiu de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania mitjançant la seva pròpia experiència, participant en xerrades, col·loquis i exposicions per tot el territori.

A més, aquest acord de col·laboració dota de finançament el desenvolupament del Pla d’educació i formació per a la solidaritat de Sant Boi, que inclou accions com les commemoracions públiques del Dia Mundial de les Persones Refugiades o el Dia de la Narració Oral, la Festa del Comerç Justo o l’edició de la revista municipal ‘Solidària’.

Es preveu així que part del pressupost es destini a campanyes d’emergència que es podran realitzar durant tot l’any en cas que es produeixin catàstrofes naturals o circumstàncies excepcionals d’emergència que ho requereixin.

Des de l’any 1990, l’Ajuntament de Sant Boi forma part del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, un organisme constituït per més de 300 ajuntaments catalans i altres institucions públiques, com diputacions, consells comarcals i mancomunitats.  

Més notícies de Sant Boi en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA