CULTURA

L'Altaveu recupera la producció pròpia dels artistes de Sant Boi

Setanta creadors participaran en l'espectacle 'Regira!', part del festival

The Flamin Groovies, una de les figures de l’Altaveu.

Del 8 al 10 de setembre tindrà lloc la 29a edició del Festival Altaveu Sant Boi de Llobregat. Amb Jordi Turtós com a nou director artístic, el certamen es presenta amb la voluntat d'oferir altes dosis de creativitat. Formacions consolidades i de culte com Los Enemigos i The Flaming Groovies actuaran amb artistes actuals i emergents. Aquest any el festival recupera l'apartat dedicat a la producció pròpia amb l'espectacle Regira!, que compta amb 70 artistes i creadors, tots i totes de Sant Boi.

A part dels grups consolidats, l'Altaveu 2017 compta amb un cartell ple de noms internacionals actuals: la cantant británica Alani Charal; la californiana Kadhja Bonet, creadora d'un pont únic entre passat i futur a través de la seva veu; The Limiñanas, un dels duos de rock més sofisticats i carismàtics de França que l'any passat van fer sold-out a la Sala Apolo de Barcelona, i el primer concert a Catalunya dels americans OMNI, un grup nou de tendència post-punk arty.

No obstant això, l'escena més propera i interessant sempre ha sigut ben representada a l'Altaveu. Aquest és l'any del duet María Arnal i Marcel Bagés, en estat de gràcia amb el seu recent disc '45 Cerebros y 1 Corazón', i que no podien faltar al festival de Sant Boi. També hi tindrà cabuda el projecte de Joana Gomila Folk Souvenir i el seu disc "Folk Souvenir", un dels llançaments més sorprenents de l'any passat, en el qual es renova la música tradicional mallorquina. 

Premis Altaveu

El dijous dia 7 de setembre el festival obrirà amb l'entrega dels Premis Altaveu, guardons que reconeixen els artistes, les entitats i les iniciatives que d'una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant els últims dotze mesos.

Els premiats d'aquest any són els músics María Arnal i Marcel Bagés, el cantant Sisa, el Festival Clownia de Sant Joan de les Abadesses, la cantant Maria del Mar Bonet, el grup Zoo i el pianista i compositor Jordi Sabatés.

Fira de discos i llibres

La programació paral·lela a l'Altaveu es completa amb dues novetats: una fira de discos i llibres, que reunirà per primera vegada els millors expositors especialitzats de tot el país, i School of rock, una divertida sessió per a tota la família sobre el món de la música popular del segle XX a través d'actuacions musicals en directe, DJ i diversos tallers.

Més notícies de Sant Boi a l'edició local d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA