El ternasco és un plat típic d'Aragó i Xavier Gallifa, propietari de la carnisseria que porta el seu nom al Mercat de Felip II, anima a provar una recepta amb aquest ingredient: ternasco amb figues, foie i espàrrecs verds.
INGREDIENTS
Ternasco
Figues madures
Foie
Espàrrecs verds
Oli d'oliva
Vi negre
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
Salpebreu els talls de carn i reserveu-ho. En una olla petita, coeu-hi el foie amb les figues i mig got de vi negre. Quan la barreja està a punt de compota, retireu les figues i tritureu-les. Coleu la salsa per eliminar grumolls.
Bulliu els espàrrecs i passeu-los per una paella per daurar-los. En una graella, daureu el ternasco a banda i banda. Els trossos de carn han de quedar daurats per fora i tendres per dins.
Per muntar el plat, col·loqueu el ternasco al centre, afegiu-hi figues tallades per sobre i ruixeu-ho amb la salsa. Finalment, col·loqueu-hi els espàrrecs i rectifiqueu de sal.