Gloria Sánchez, de la peixateria Eulàlia Josep i Fills, al mercat de Sant Andreu, ha creat una recepta que, assegura, és exquisida: salmó farcit de pernil i formatge.
INGREDIENTS
Salmó
Pernil dolç o ibèric
Formatge en talls
Orenga
Patates
Oli d'oliva
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
Demaneu a la peixateria que, una vegada net, obrin el filet de salmó com si es tractés d'un llibre.
Prepareu el salmó omplint-lo amb talls de formatge i pernil, ibèric o dolç segons els gustos. Afegiu-hi sal, orenga i oli, tanqueu i pressioneu.
Peleu les patates i talleu-les en talls fins. Disposeu-les com si fossin un llit a la safata del forn amb un raig d'oli, sal i una mica d'orenga. Deixeu-ho coure al forn un cop que ja estigui calent durant cinc minuts.
Traieu la safata del forn, afegiu el salmó a les patates, i el pebre negre i deixeu-ho coure durant 15 - 20 minuts.
Cal servir-ho calent.