Tècnica revolucionària

L’Hospital de Mataró, pioner en la revolucionària cirurgia laparoscòpica via vaginal

L’Hospital de Mataró (Barcelona) s’ha erigit com un centre punter a l’aplicar la tècnica V-Notes, un mètode que combina cirurgia vaginal amb la laparoscòpica, que el centre sanitari va començar a utilitzar fa un any.

Segons ha explicat el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) aquest dimecres en un comunicat, aquesta mena de cirurgia és molt poc invasiva i permet que les pacients no tinguin cicatrius visibles, ja que no es fa cap tall a l’abdomen i les úniques incisions que es duen a terme són a l’interior de la vagina.

Els principals beneficis són una recuperació postoperatòria més ràpida i amb menys dolor, i la disminució de possibles complicacions com infeccions i adherències.

«Tècnica revolucionària»

El cap del Servei d’Obstetrícia i Ginecologia, Pau Carabias, ha destacat que es tracta d’una tècnica revolucionària «que permet que una intervenció com la histerectomia, que suposa l’extirpació de l’úter i que és una de les intervencions ginecològiques més freqüents, pugui passar a ser una cirurgia ambulatòria».

A més, ha afegit que «és una tècnica que ofereix als professionals una visió més bona dels teixits i millor control i precisió, cosa que evita lesions en òrgans pròxims a l’úter i menys pèrdua de sang de la pacient».

L’últim any, a l’Hospital de Mataró s’han fet 22 cirurgies d’aquesta mena i les indicacions més habituals són els miomes uterins, la hiperplàsia endometrial, els quistos ovàrics i el càncer ginecològic inicial.

Temes:

Mataró