Pressió assistencial

La bronquiolitis en nens satura les urgències i les ucis pediàtriques a Catalunya

Sant Joan de Déu està desprogramant intervencions no urgents pel pic de casos, de «més virulència» que els de l’era ‘precovid’

Centres com Sant Pau, el Mar i la Vall d’Hebron també viuen una «important afluència de pacients amb virus respiratoris sincítics»

  • Virus respiratori sincitial: ¿hi haurà una onada d’aquesta infecció?

  • Por de la tripledèmia: covid, grip i virus sincitial

ZOWY VOETEN

La bronquiolitis en nadons per sota dels sis mesos està saturant les urgències i l’uci pediàtrica de l’Hospital Sant Joan de Déu (Esplugues de Llobregat), el centre de referència per a nens. Els 28 llits de l’uci per a nens estan ocupats en aquests moments per patologies respiratòries, majoritàriament bronquiolitis. A més, aquest diumenge les urgències de l’hospital van rebre 570 visites diàries, la majoria a causa d’aquesta malaltia. La mitjana diària del centre són 300 visites a urgències. La situació està obligant ja l’hospital a desprogramar visites no urgents. La Conselleria de Salut assegura que la transmissió del virus respiratori sincític (que causa la bronquiolitis) no difereix de la que ja hi va haver en la temporada 2019-2020, abans de la covid-19. És a dir, la situació, segons la conselleria, no és «anormal». Els metges asseguren que la «virulència» del virus d’aquesta tardor és «més gran» que la de l’època ‘precovid’.