Alerta alimentària

Trobades proteïnes de llet en unes pastes que no ho indiquen en el seu etiquetatge

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició (AESAN) ha llançat una advertència per a les persones amb al·lèrgia a la proteïna de la llet. En aquest cas, l’alerta sanitària és sobre les ‘Pastas artesanas de almendra’ de l’empresa d’alimentació ‘Productos Blanco’.

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentaria i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI) d’una notificació d’alerta traslladada per les autoritats sanitàries d’Astúries, relativa a la presència de proteïnes de llet no inclosa en l’etiquetatge en aquestes pastes artesanes d’ametlla.

Per aquesta raó, l’AESAN recomana a aquelles persones amb al·lèrgia a les proteïnes de la llet que s’abstinguin de consumir aquest producte de la marca ‘Productos Blanco’, amb seu a Gijón (Astúries). Així mateix, recorda que aquestes pastes no suposen cap risc per a la resta de població no al·lèrgica.

Segons la informació disponible, la distribució inicial del lot afectat –el número 22.123– ha sigut a les comunitats autònomes d’Andalusia, Castella-la Manxa i Ceuta.

Aquesta informació ha sigut traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI), per tal que es verifiqui la retirada dels productes afectats dels canals de comercialització.