Balanç

Catalunya detecta 96 casos més de verola del mico i el total puja a 1.921

  • La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 20 i 60 anys que han iniciat simptomatologia entre el 5 de maig i el 22 d’agost

EFE vídeo

La Conselleria de Salut de Catalunya ha detectat 96 casos més de la verola del mico, per la qual cosa el total de registrats en Catalunya puja a 1.921, va informar divendres el departament en un comunicat.

Catalunya ha notificat a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica de Catalunya un total de 2.766 casos sospitosos o probables des de la confirmació del primer cas a Espanya.

La majoria dels casos confirmats són homes d’entre 20 i 60 anys que han iniciat simptomatologia entre el 5 de maig i el 22 d’agost.

El departament ha administrat 1.536 vacunes contra la verola del mico des del 21 de juliol, sempre amb cita prèvia, de la primera entrega del Ministeri de Sanitat a Catalunya, que consta d’un total de 1.643 dosis: la resta es reserven majoritàriament per a vacunació postexposició.

De la nova partida de 7.120 dosis que el Ministeri de Sanitat va rebre de la compra centralitzada, les 2.146 assignades a Catalunya ja han arribat i la vacunació començarà ben aviat en diversos centres catalans, amb cita prèvia.