Perspectiva integradora

Sant Pau organitza una jornada dedicada a la salut de la dona

‘Entre dones’, que se celebra aquest 20 i 21 de maig, acollirà conferències, col·loquis, tallers i un mercat solidari

JULIO CARBÓ

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a Barcelona, acollirà aquest divendres, 20 de maig, i aquest dissabte, 21 de maig, ‘Entre dones’, la primera jornada participativa de salut de la dona,que oferirà conferències de sanitaris, col·loquis, tallers i espais de participació ciutadana, com un mercat solidari. Se celebrarà al recinte modernista de Sant Pau.

Es tracta de la primera iniciativa impulsada pel comitè de salut i gènere de l’hospital i s’adreça a totes aquelles persones que vulguin incorporar unes pautes de vida saludables des d’una perspectiva integradora.

Aquest divendres, des de les 14 i fins a les 18 hores, hi haurà una jornada científica per a professionals sanitaris sobre perspectiva de gènere i salut. Dissabte, des de les 10 a les 14 hores, hi haurà una jornada oberta a la ciutadania, amb col·loquis en què es debatrà sobre la invisibilitat de l’endometriosi, la violència obstètrica, el càncer de demà o la covid persistent.

Aquests col·loquis comptaran amb testimonis i professionals de la salut amb una mirada oberta cap a la societat i les seves necessitats de salut. També hi haurà tallers pràctics per a la salut de la dona, com la nutrició en la menopausa, el ioga en la dona amb càncer de mama o l’educació sexual.

El programa de la jornada es pot consultar en aquest enllaç.