La sisena onada

Una jove amb covid, des de l’uci i sense vacunar: «Es passa molt, molt malament»

«Aquest any tenim tota l’activitat normal, a més del coronavirus. Serà més difícil adaptar-nos», adverteixen els metges.

Vall d’Hebron practica una cesària d’urgència a una embarassada de 31 anys que no estava immunitzada. L’hospital prepara ja plans de contingència per a aquest Nadal.

MANU MITRU

La pressió hospitalària a Catalunya és, en aquests moments, similar a la de fa un any per aquestes dates. Però hi ha dues diferències fonamentals respecte al desembre del 2020: en aquell moment, la corba epidemiològica estava de baixada i, a més, fa un any els hospitals eren espais exclusivament dedicats a la covid-19, ja que no hi havia accidents a l’estar restringida la mobilitat. Aquest any, no obstant, Catalunya entra a les festes de Nadal amb tots els indicadors a l’alça i amb les ucis dels hospitals copades per altres malalties, com per exemple accidentats de trànsit. Els centres tenen menys espai per adaptar-se. I a les ucis destinades a la covid continuen arribant, majoritàriament, persones sense vacunar. Els pròxims dies i setmanes suposaran un desafiament, un més, per al sistema sanitari.